نظریه مشورتی شماره 7/98/125

نظریه مشورتی شماره 7/98/125

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/125


شماره نظریه:
7/98/125

شماره پرونده:
98-3/1-125 ح

تاریخ نظریه:
1398/02/21

استعلام
در صورتی که دو تن به نحو تضامنی به پرداخت مبلغی در حق محکوم له شده باشند و در مرحله اجرا یکی از محکوم علیهم اقدام به معرفی مال نماید آیا اقدامات اجرایی علی الخصوص اعمال ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و جلب نسبت به محکوم علیه دیگر عملی است یا خیر آیا با تعیین تکلیف نهایی در مورد مال معرفی شده اقدامات اجرایی نسبه به محکوم علیه دیگر متوقف می شود یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد مواد از 249 و309 و314 و403 و404 قانون تجارت مسوولیت تضامنی به این معناست که تمام مسوولین در عرض یکدیگر قرار دارند به طوری که مضمون له می تواند برای وصول تمام یا برخی از مال یا دین مورد ضمانت به هرکدام از آنها هم زمان یا در زمانهای مختلف مراجعه کند به عبارت دیگر مسوولیت تضامنی هر بدهکار شامل مسوولیت اجرای تمام تعهد می شود و در فرض سوال در صورتی که کل محکوم به از اموال یک نفر از ضامنین توقیف شده باشد توقیف اموال دیگر محکومین تضامنی یا اجرای مقررات ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1394 در مورد آنها فاقد مجوز قانونی می باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 3ـ اگر استیفای محکوم به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکوم علیه به تقاضای محکوم له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکوم له حبس می شود. چنانچه محکوم علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمی شود مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود. تبصره 1ـ چنانچه محکوم علیه خارج از مهلت مقرر در این ماده ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود دعوای اعسار خود را اقامه کند هرگاه محکوم له آزادی وی را بدون اخذ تامین بپذیرد یا محکوم علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم به ارائه نماید دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم علیه خودداری و در صورت حبس او را آزاد می کند. در صورت رد دعوای اعسار به موجب حکم قطعی به کفیل یا وثیقه گذار ابلاغ می شود که ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکوم علیه اقدام کند. در صورت عدم تسلیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجراء می شود نسبت به استیفای محکوم به و هزینه های اجرائی از محل وثیقه یا وجه الکفاله اقدام می شود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است. نحوه صدور قرارهای تامینی مزبور مقررات اعتراض نسبت به دستور دادستان و سایر مقررات مربوط به این دستورها تابع قانون آیین دادرسی کیفری است. تبصره 2ـ مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس می شوند نیز مجری است.

مشاهده ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM