نظریه مشورتی شماره 7/97/2869

نظریه مشورتی شماره 7/97/2869

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/2869


شماره نظریه:
7/97/2869

شماره پرونده:
96-79-2244

تاریخ نظریه:
1397/10/19

استعلام
احتراما همان گونه که مستحضرید حسب قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی با صدور حکم ورشکستگی این اداره قائم مقام قانونی ورشکسته می گردد نظر به اینکه به صراحت ذیل ماده 21 قانون فوق الاشعار اداره تصفیه می تواند تعیین نماید که تا چه مدت متوقف و خانواده اش می توانند در خانه ای که بوده اند سکنی نمایند فلذا مستنبط از این ماده این است که خانه مسکونی ورشکسته به عنوان مستثنیات دین تلقی نمی گردد علیهذا ضمن اعلام موارد فوق الذکر خواهشمند است نظریه مشورتی آن اداره محترم را در این خصوص اعلام فرمایید.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در قانون تجارت یا قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی مصوب 1318 گرچه در موارد متعددی عبارت «مستثنیات دین» به کار رفته و بعضا به برخی مصادیق آن اشاره شده است اما در هیچ یک از مواد مرتبط احصا نشده است. بنابراین برای تعیین مستثنیات دین تاجر نیز باید به مانند سایر بدهکاران به مقررات مربوط از جمله ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت¬های مالی مصوب 1394 مراجعه کرد. با این حال باید توجه داشت که این امر نافی اختیارات خاص مقرر برای مدیر یا اداره تصفیه مانند اختیارات مقرر در ذیل ماده 21 قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی نمی باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 21 - متوقف مکلف است در مدت تصفیه خود را در اختیار اداره بگذارد مگر اینکه صریحا از این تکلیف معاف شده باشد - در صورت اقتضاء اداره تصفیه می تواند اقدام به جلب او نماید و چنانچه توقیف او لازم شود قرار توقیف را از دادگاه می خواهد. رفع توقیف به دستور اداره تصفیه به عمل می آید - ورشکسته می تواند از دوام توقیف خود در هر ماه یک بار به دادگاه صادر کننده قرار توقیف شکایت نموده رفع آن را بخواهد. اداره تصفیه می تواند نفقه عادله ورشکسته و واجب النفقه ندار او را مخصوصا در موردی که متوقف را تحت اختیار خود قرار می دهد به او بدهند و نیز تعیین خواهد نمود که تا چه مدت متوقف و خانواده اش می توانند در خانه که بوده اند سکنی نمایند.

مشاهده ماده 21 قانون اداره تصفیه امور ورشکستگی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM