نظریه مشورتی شماره 7/97/1653

نظریه مشورتی شماره 7/97/1653

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/1653


شماره نظریه:
7/97/1653

شماره پرونده:
96-16/10-5-2504

تاریخ نظریه:
1397/05/30

استعلام
با توجه به مقررات قانونی بیمه اجباری شخص ثالث در صورتی که اتومبیل ایرانی دارای بیمه شخص ثالث ایرانی و سرنشینان ایرانی باشد ولی در خارج از کشور تصادف نموده باشد آیا شرکت بیمه گر مکلف به پرداخت خسارت می باشد یا خیر؟ در صورت عدم پرداخت خسارت از سوی شرکت مذکور به جهت وقوع حادثه در خارج از کشور آیا خسارت از سوی صندوق جبران خسارت قابل پرداخت می باشد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
بیمه نامه موضوع ماده 2 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 20/2/1395 متفاوت از بیمه نامه موضوع قسمت دوم ماده 7 این قانون است که دارندگان وسایل نقلیه ایرانی که از کشور خارج می شوند موظف به دریافت آن در هنگام خروج از کشور می باشند بنابراین در صورتی که وسیله نقلیه ایرانی فاقد بیمه نامه اخیرالذکر باشد و در خارج از کشور بر اثر حوادث وسیله نقلیه مزبور خساراتی به اشخاص ثالث ایرانی وارد شود با توجه به اطلاق عبارت «فقدان یا انقضای بیمه نامه » در ماده 21 قانون فوق الذکر و لحاظ تبصره 2 این ماده که تشخیص موارد خارج از تعهد بیمه گر را برعهده شورای عالی بیمه گذارده است و مصوبه مورخ 13/12/1396 این شورا که مورد استعلام را مشمول تعهدات صندوق تامین خسارتهای بدنی دانسته است لذا در فرض سوال خسارات بدنی سرنشینان ایرانی وسیله نقلیه مسبب حادثه از سوی صندوق تامین خسارتهای بدنی باید پرداخت شود بدیهی است که چنانچه دارنده وسیله نقلیه مورد سوال بیمه نامه موضوع قسمت دوم ماده 7 قانون مارالذکر را اخذ نموده باشد پرداخت خسارت مربوط تا سقف تعهدات قانونی بر عهده شرکت بیمه گر است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 2 ـ عقد بیمه و شرایط آن باید به موجب سند کتبی باشد و سند مزبور موسوم به بیمه نامه خواهد بود.

مشاهده ماده 2 قانون بیمه

ماده 2ـ کلیه دارندگان وسایل نقلیه موضوع این قانون اعم از اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند مکلفند وسایل نقلیه خود را در قبال خسارت بدنی و مالی که در اثر حوادث وسایل نقلیه مذکور به اشخاص ثالث وارد می شود حداقل به مقدار مندرج در ماده (8) این قانون نزد شرکت بیمه ای که مجوز فعالیت در این رشته را از بیمه مرکزی داشته باشد بیمه کنند. تبصره 1ـ دارنده از نظر این قانون اعم از مالک و یا متصرف وسیله نقلیه است و هر کدام که بیمه نامه موضوع این ماده را تحصیل کند تکلیف از دیگری ساقط می شود. تبصره 2ـ مسوولیت دارنده وسیله نقلیه در تحصیل بیمه نامه موضوع این قانون مانع از مسوولیت شخصی که حادثه منسوب به فعل یا ترک فعل او است نمی باشد. در هر حال خسارت واردشده از محل بیمه نامه وسیله نقلیه مسبب حادثه پرداخت می گردد.

مشاهده ماده 2 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM