نظریه مشورتی شماره 7/97/663

نظریه مشورتی شماره 7/97/663

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/663


شماره نظریه:
7/97/663

شماره پرونده:
97-168-663

تاریخ نظریه:
1397/03/30

استعلام
با عنایت به ذیل بند «ب» ماده (340) ق.آ.د.ک آیا دادگاه در کلیه موارد ارجاع مستقیم جرایم درجه هفت و هشت در حین رسیدگی و قبل از صدور حکم مکلف به صدور قرار تامین است یا اینکه صدور قرار منوط به عدم حضور اصحاب دعوی یا تقاضای استمهال آنها می¬باشد؟ به عنارت دیگر چنانچه اصحاب دعوی حاضر و تقاضای استمهال هم نکنند وپرونده معد صدور رای باشد دادگاه مکلف به صدور قرار تامین است یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از قسمت اخیر ماده 341 قانون آئین دادرسی کیفری 1392 و لحاظ ماده 217 این قانون دادگاه کیفری در مواردی که مستقیما به جرایم درجه 7 یا 8 رسیدگی می¬کند مکلف به رعایت مقررات مربوط به تحقیقات مقدماتی و از جمله صدور قرار تامین کیفری در صورت اقتضای مورد است و ذکر عبارت «دادگاه با اخذ تامین متناسب از متهم» در مواردی که امکان رسیدگی فوری وجود نداشته باشد (به شرح مذکور در قسمت اخیر بند ب ماده 340 قانون فوق¬الذکر) به معنای رفع این تکلیف (صدور قرار تامین کیفری) از دادگاه در صورت انجام رسیدگی فوری نمی¬باشد و در هر حال دادگاه موظف به رسیدگی و عندالاقتضاء صدور قرار تامین کیفری است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 341 ـ هرگاه پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارجاع شود دادگاه مکلف است بدون تعیین وقت رسیدگی حداکثر ظرف یکماه پرونده را بررسی و چنانچه خود را صالح به رسیدگی نداند یا مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب تشخیص دهد حسب مورد اتخاذ تصمیم کند. همچنین در صورتی که دادگاه تحقیقات را ناقص بداند یا موارد جدیدی پس از پایان تحقیقات کشف شود که مستلزم انجام تحقیق باشد دادگاه با ذکر دقیق موارد تکمیل تحقیقات را از دادسرای مربوط درخواست یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات می کند. در مورد اخیر و همچنین در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادگاه باید طبق مقررات مربوط صورت گیرد.

مشاهده ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM