نظریه مشورتی شماره 7/97/605

نظریه مشورتی شماره 7/97/605

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/605


شماره نظریه:
7/97/605

شماره پرونده:
97-127-605

تاریخ نظریه:
1397/03/27

استعلام
در رابطه با بند 2 ماده 32 قانون آئین دادرسی مدنی که شرط استفاده از نماینده حقوقی برای دستگاه های دولتی را دو سال سابقه کار قضایی یا وکالت به شرط عدم محرومیت از اشتغال به مشاغل قضاوت یا وکالت بیان نموده است حال آیا بند مذکور شامل قضات شاغل هم می گردد یا اینکه با خروج از کسوت قضاوت این امکان وجود دارد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
عبارت «کارمندان رسمی» منصرف از دارندگان پایه قضایی است بنابراین و با توجه به پیشینه قانون گذاری و سایر مقررات مربوط به نمایندگان حقوقی و نیز مقررات ناظر به جذب و نصب قضات و اهداف آن استفاده از قضات به عنوان نماینده حقوقی دستگاههای مذکور در صدر ماده 32 یاد شده مجاز نیست. ضمنا بند 2 ماده یاد شده ناظر به کارمندان رسمی است که قبلا قاضی بوده و دو سال سابقه کار قضایی داشته و بدون اینکه از اشتغال به کار قضایی محروم شده باشند از این شغل منفک شده اند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 32 - وزارتخانه ها موسسات دولتی و وابسته به دولت شرکتهای دولتی نهادهای انقلاب اسلامی و موسسات عمومی غیر دولتی شهرداریها و بانکها می توانند علاوه بر استفاده از وکلای دادگستری برای طرح هرگونه دعوا یا دفاع و تعقیب دعاوی مربوط از اداره حقوقی خود یا کارمندان رسمی خود با داشتن یکی از شرایط زیر بعنوان نماینده حقوقی استفاده نمایند: 1 - دارا بودن لیسانس در رشته حقوق با دو سال سابقه کار آموزی در دفاتر حقوقی دستگاههای مربوط. 2 - دوسال سابقه کار قضایی یا وکالت به شرط عدم محرومیت از اشتغال به مشاغل قضاوت یا وکالت. تشخیص احراز شرایط یادشده به عهده بالاترین مقام اجرایی سازمان یا قائم مقام قانونی وی خواهد بود. ارائه معرفی نامه نمایندگی حقوقی به مراجع قضایی الزامی است.

مشاهده ماده 32 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM