نظریه مشورتی شماره 7/97/437

نظریه مشورتی شماره 7/97/437

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/437


شماره نظریه:
7/97/437

شماره پرونده:
97-215-437

تاریخ نظریه:
1397/03/12

استعلام
احتراما و ضمن عرض خسته نباشید خدمت حضرتعالی و همکاران محترم خواهشمند است نظریه مشورتی آن اداره را در خصوص پرسش زیر اعلام بفرمائید؛ تسریع در پاسخ مزید امتنان خواهد بود. صورت قضیه: ماده 1 قانون شوراها هدف از ایجاد و تشکیل شورا را پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی و. .. با «نظارت» دانسته است. ماده 71 قانون شوراها در 34 بند وظایفی برای شوراهای اسلامی شهر تعیین نموده که تماما یا جنبه نظارتی دارند یا جنبه تصویبی. در هیچ یک از شقوق ماده 71 قانون مذکور نقش اجرایی و عملیاتی برای شوراها مقرر نشده است. خصوصا در بند 14 ماده 71 در خصوص اقداماتی از جمله خرید و فروش و اجاره صرفا نقش «تصویب و نظارت» بر اینگونه معاملات را برای شورا قائل شده است. سوال: توجها به بند 14 ماده 71 قانون شوراها آیا شورای اسلامی شهرستان در اجرای طرح های عمرانی می تواند «راسا» و «به نام خود» اقدام به خرید یا فروش یا تملک اراضی مورد نیاز نماید؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
تصویب معاملات و نظارت بر آن ها اعم از خرید فروش مقاطعه اجاره و استجاره که به نام شهر و شهرداری صورت می پذیرد با در نظر صرفه و صلاح و با رعایت مقررات آئین نامه مالی و معاملات شهرداری از وظایف شورای اسلامی شهر می باشد بنابراین شورای مذکور مجاز نیست راسا و به نام خود اقدام به خرید یا فروش یا تملک اراضی مورد نیاز نماید. شهرداری متولی این امور پس از تصویب در شورای اسلامی شهر می باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 1ـ به منظور حل اختلاف و صلح و سازش بین اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی شوراهای حل اختلاف که در این قانون به اختصار «شورا» نامیده می‏شوند تحت نظارت قوه قضائیه و با شرایط مقرر در این قانون تشکیل می‏گردد. تبصره ـ تعیین محدوده فعالیت جغرافیایی شورا در هر حوزه قضائی به عهده رئیس همان حوزه قضائی می‏باشد.

مشاهده ماده 1 قانون شورای حل اختلاف

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM