نظریه مشورتی شماره 7/97/314

نظریه مشورتی شماره 7/97/314

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/314


شماره نظریه:
7/97/314

شماره پرونده:
96-162-1959

تاریخ نظریه:
1397/02/26

استعلام
نظر به اینکه در خصوص اعمال مقررات تبصره 4 قانون منع مداخله مصوب 1337 نظریات مختلفی صادر شده حال خواهشمند است نظریه مشورتی آن اداره کل را اعلام که آیا با تصویب قانون برنامه سوم توسعه و در راستای ماده 128 آن و قانون اصلاح مقررات نحوه اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و مقررات ماده 30-29 و28 از برنامه چهارم توسعه توجیها به تبصره ماده 5 اساسنامه قانونی راه آهن جمهوری اسلامی ایران صرف تصویب قانون یاد شده رفع انحصار از موضوع فعالیتهای شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران محقق شده و یا اینکه با اجرای قانون مذکور و فروش از طریق مزایده و واگذاری فعالیتها به بخش خصوصی لغو انحصار عملی و محقق می شود؟ و دیگر اینکه آیا اشخاص خریدار و شرکت کنندگان در مزایده ها مشمول مقررات تبصره 4 هستند یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اموال واگذاری موضوع ماده 128 قانون برنامه سوم توسعه با لحاظ اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اساسنامه آن مصوب 1366 که امر حاکمیتی است می باشد و از مصادیق تبصره 4 ماده یک قانون منع مداخله. .. مصوب 1377 محسوب نمی گردد و مضافا از عبارت "به موجب قوانین جداگانه انجام قسمتی از این فعالیت ها به موسسات دیگر واگذار می شود" مذکور در تبصره ماده 5 قانون تشکیل شرکت سهامی راه آهن جمهوری اسلامی ایران و اساسنامه آن مصوب 1366 چنین استفاده می شود که انحصاری برای دولت وجود نداشته و ندارد تا لغو آن محقق شده یا بشود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

اصل 44 ـ نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران برپایه سه بخش دولتی تعاونی و خصوصی با برنامه ریزی منظم و صحیح استوار است. بخش دولتی شامل کلیه صنایع بزرگ صنایع مادر بازرگانی خارجی معادن بزرگ بانکداری بیمه تامین نیرو سدها و شبکه های بزرگ آبرسانی رادیو و تلویزیون پست و تلگراف و تلفن هواپیمایی کشتیرانی راه و راه آهن و مانند اینها است که به صورت مالکیت عمومی و در اختیار دولت است. بخش تعاونی شامل شرکتها و موسسات تعاونی تولید و توزیع است که در شهر و روستا بر طبق ضوابط اسلامی تشکیل می شود. بخش خصوصی شامل آن قسمت از کشاورزی دامداری صنعت تجارت و خدمات می شود که مکمل فعالیتهای اقتصادی دولتی و تعاونی است. مالکیت در این سه بخش تا جایی که با اصول دیگر این فصل مطابق باشد و از محدوده قوانین اسلام خارج نشود و موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور گردد و مایه زیان جامعه نشود مورد حمایت قانون جمهوری اسلامی است. تفصیل ضوابط و قلمرو و شرایط هر سه بخش را قانون معین می کند.

مشاهده ماده 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM