نظریه مشورتی شماره 7/97/106

نظریه مشورتی شماره 7/97/106

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/106


شماره نظریه:
7/97/106

شماره پرونده:
96-168/1-531 ک

تاریخ نظریه:
1397/01/28

استعلام
مطابق بند پ ماده 427 قانون آئین دادرسی کیفری در جرائم مستلزم پرداخت دیه یا ارش در صورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد رای صادره قطعی می باشد حال چنانچه پرونده به سابق مذکور و با صدور کیفرخواست به محاکم ارسال و محاکم نیز پس از رسیدگی نسبت به صدور حکم برائت متهم اقدام نمایند آیا رای صادره با توجه به اینکه شخصی محکوم به پرداخت دیه نشده است قابل اعتراض در محاکم تجدیدنظر استان می باشد یا خیر چون آنچه از ماده مذکور استنباط می شود این است که در صورتی که دادگاه محترم شخص را محکوم به پرداخت دیه نمایند این رای قطعی و غیرقابل اعتراض می باشد و قابل تسری به رای برائت که در آن ذکری از دیه نشده است نمی باشد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از صدر ماده 427 آیین دادرسی کیفری و لحاظ بند ب و تبصره 2 این مادهآرای دادگاه های کیفری در جرایم مستلزم پرداخت دیه(یا ارش) اعم از اینکه مبتنی بر محکومیت یا برائت باشد در صورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد قطعی است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 427 ـ آراء دادگاههای کیفری جز در موارد زیر که قطعی محسوب می شود حسب مورد در دادگاه تجدید نظر استان همان حوزه قضایی قابل تجدید نظر و یا در دیوان عالی کشور قابل فرجام است: الف ـ جرایم تعزیری درجه هشت باشد. ب ـ جرایم مستلزم پرداخت دیه یا ارش درصورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد. تبصره 1 ـ در مورد مجازات های جایگزین حبس معیار قابلیت تجدید نظر همان مجازات قانونی اولیه است. تبصره 2 ـ آراء قابل تجدید نظر اعم از محکومیت برائت یا قرارهای منع و موقوفی تعقیب اناطه و تعویق صدور حکم است. قرار رد درخواست واخواهی یا تجدید نظرخواهی درصورتی مشمول این حکم است که رای راجع به اصل دعوی قابل تجدید نظر خواهی باشد.

مشاهده ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM