نظریه مشورتی شماره 7/1400/431

نظریه مشورتی شماره 7/1400/431

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/1400/431


شماره نظریه:
7/1400/431

شماره پرونده:
1400-3/1-431 ح

تاریخ نظریه:
1400/06/03

استعلام
برابر مقررات مبحث پنجم فصل دوم قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356پس از توقیف اموال محکوم علیه در جهت حفظ این اموال امین تعیین می شود و شخص حافظ می تواند جهت نگهداری این اموال اجرت مطالبه کند و تعیین اجرت نیز در صورت عدم توافق توسط مدیر اجرا به عمل می آید. با عنایت به این که در برخی موارد در مقام اجرای دستور تخلیه مستاجر از حضور در محل و تحویل و انتقال اموال خود خودداری و موجر نیز تحویل عین مستاجره را درخواست می کندو اجرای احکام اموال مستاجر را جهت حفاظت به شخص حافظ تحویل می دهد؟ اولا آیا حافظ اموال می تواند بر اساس مقررات قانونی اجرای احکام مدنی مصوب 1356 بدون تقدیم دادخواست هزینه نگهداری این اموال را مطالبه کند؟ ثانیا؛ چنانچه حافظ محق در مطالبه هزینه نگهداری باشد تعیین میزان اجرت نگهداری با دادورز اجرای احکام است باید توسط کارشناس رسمی دادگستری به عمل آید؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
برابر مواد 81 و 82 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 چنانچه مستاجر از دستور تخلیه ملک استنکاف کند و اموال جهت نگهداری به حافظ سپرده شود و حافظ مطالبه اجرت کند دادورز در صورت عدم تراضی در میزان اجرت بدون نیاز به اقامه دعوا میزان آن را با توجه به کمیت و کیفیت اموال و مدت و نحوه حفاظت و عندالاقتضاء با ارجاع امر به کارشناس تعیین می کند. ترتیب پرداخت اجرت حافظ مطابق ماده 82 قانون پیش گفته خواهد بود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 81 ـ شخص حافظ می تواند اجرت بخواهد و هر گاه در میزان اجرت تراضی نشود مدیر اجراء با توجه به کمیت و کیفیت مال و مدت حفاظت میزان آن را تعیین می نماید.

مشاهده ماده 81 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 82 ـ اجرت حافظ را اگر محکوم علیه تادیه نکند محکوم له می پردازد و از حاصل فروش اشیاء توقیف شده استیفاء می نماید. در صورت مطالبه اجرت از طرف حافظ و عدم تادیه آن مدیر اجرا به محکوم له اخطار می کند که ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اخطار اجرت حافظ را بپردازد.

مشاهده ماده 82 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM