نظریه مشورتی شماره 7/96/2871

نظریه مشورتی شماره 7/96/2871

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2871


شماره نظریه:
7/96/2871

شماره پرونده:
96-1/12-1877 ح

تاریخ نظریه:
1396/11/23

استعلام
نظر به مقررات ماده 37 قانون نظارت بر رفتار قضات مبنی بر اعاده دادرسی نسبت به احکام قطعی آیا تمامی احکام محکومیت از مجازات درجه یک تا آخر قابل اعاده دادرسی است یا فقط احکام محکومیت به مجازات درجه پنج به بالا را شامل می شود و احکام مربوط به مجازات درجه پنج و پایین تر از آن قابل اعاده دادرسی نیست؟ منظور قانونگذار در صدر ماده با دو عبارت مختلف تمامی احکام محکومیت قطعی یا قطعیت یافته به مجازات درجه پنج به بالا چیست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به سیاق و منطوق ماده 37 قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 1390 اعاده دادرسی نسبت به کلیه آرای محکومیت قطعی صادره از سوی دادگاه عالی یا دادگاه عالی تجدیدنظر با لحاظ شرایط قانونی امکان پذیر است اعم از اینکه رای صادره از ابتدا قطعی باشد و یا به لحاظ عدم تجدید نظرخواهی یا تایید در مرجع تجدیدنظر قطعی شده باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 37ـ محکوم علیه می تواند نسبت به تمامی احکام محکومیت قطعی یا قطعیت یافته به مجازات درجه پنج به بالا صادره از دادگاه عالی یا دادگاه عالی تجدیدنظر در صورت وجود یکی از موجبات اعاده دادرسی درخواست اعاده دادرسی نماید. این درخواست حسب مورد به دادگاه عالی یا دادگاه عالی تجدیدنظر صادرکننده رای تقدیم و در صورت تجویز اعاده دادرسی از سوی دادگاه مذکور در همان دادگاه رسیدگی می شود. تبصره ـ جهات اعاده دادرسی در این ماده تابع آیین دادرسی کیفری است.

مشاهده ماده 37 قانون نظارت بر رفتار قضات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM