نظریه مشورتی شماره 7/96/2878

نظریه مشورتی شماره 7/96/2878

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2878


شماره نظریه:
7/96/2878

شماره پرونده:
96-16/10-1532 ح

تاریخ نظریه:
1396/11/23

استعلام
با توجه به ماده 232 و 233 ق.آ. د. ک در صورتیکه حکم دادگاه متضمن پرداخت دیه توسط پزشک بوده و پزشکی را بیمه مسئولیت مدنی نموده باشد آیا امکان اخذ و وصول دیه متعلقه در چارچوب شرایط بیمه از شرکت بیمه مربوطه به عنوان متعهد ثالث می باشد یا خیر؟ و در صورت استنکاف شرکت بیمه از پرداخت آیا امکان برداشت از حساب شرکت بیمه و پرداخت حقوق صدمه دیده میسر است یا خیر؟ در خصوص بیمه اجباری اشخاص ثالث و در اجرای قانون بیمه اجباری دارندگان وسایط نقلیه موتوری موضوع چگونه خواهد بود.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مقررات مواد 232 و 233 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 در خصوص وصول دیه و ضرر و زیان ناشی از جرم از محل بیمه نامه ناظر به مواردی است که به لحاظ وجود حکم قطعی علیه شرکت بیمه گر و یا اقدام ارادی از سوی شرکت بیمه گر در پرداخت خسارت امکان وصول محکوم به یادشده از بیمه فراهم باشد بنابراین در صورت فقدان حکم قطعی علیه شرکت بیمه گر و عدم اقدام ارادی از سوی شرکت یا د شده موضوع از شمول مقررات صدرالذکر خارج است و در این خصوص تفاوتی نمی کند که محکوم علیه پزشک یا راننده ای باشد که مسوولیت مدنی خود را بیمه نموده است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 232 ـ دیه با رعایت مقررات مربوط و ضرر و زیان محکوم‏له در صورتی از مبلغ وثیقه یا وجه الکفاله کسر می شود که امکان وصول آن از بیمه میسر نباشد و محکوم علیه حاضر نشود و وثیقه گذار یا کفیل هم وی را طبق مقررات حاضر ننموده و عذر موجهی هم نداشته باشد.

مشاهده ماده 232 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 233 ـ چنانچه قرار تامین صادر شده متضمن تادیه وجه التزام باشد یا متهم خود ایداع وثیقه کرده باشد در صورت عدم حضور محکوم علیه و عدم امکان وصول آن از بیمه علاوه بر اخذ دیه و ضرر و زیان محکوم‏له از محل تامین جزای نقدی نیز در صورت محکومیت وصول می شود و در مورد قرار وثیقه در صورت حضور و عجز از پرداخت محکومیت های فوق با لحاظ مستثنیات دین از محل تامین اخذ می شود.

مشاهده ماده 233 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM