نظریه مشورتی شماره 7/96/2798

نظریه مشورتی شماره 7/96/2798

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2798


شماره نظریه:
7/96/2798

شماره پرونده:
96-186/1-1561

تاریخ نظریه:
1396/11/15

استعلام
مطابق ماده 122 قانون مجازات اسلامی هر کس قصد ارتکاب جرمی کرده و شروع به اجرای آن نمایدلکن به واسطه عامل خارج از اراده او قصدش معلق بماند به شرح زیر مجازات می شود. .. سوال: شخصی جهت انجام اعمال منافی عفت و به وسیله خودرو مورد ربایش قرار می گیرد ولکن در میانه راه با بازکردن درب خودرو و در حال حرکت موفق به فرار می شود در این فرض شروع به جرم اتفاق افتاده یا جرم تام و کامل.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
منظور از ربایش در ماده 621 قانون مجازات اسلامی 1375 جابجایی فیزیکی اشخاص بدون میل و رضایت آن هاست؛ (اعم اینکه ناشی از عنف و تهدید و یا حیله و یا به هر نحو دیگری باشد). بنابراین قصد و منظور آدم ربا تاثیری در جرم آدم ربایی ندارد؛ لذا در فرض سوال که بزه دیده به وسیله خودرو مورد ربایش قرارگرفته و اتومبیل حرکت کرده است ارکان جرم آدم ربایی موضوع ماده مذکور محقق گردیده و فرار بعدی مجنی علیه در بین راه تاثیری در بزه محقق شده (آدم ربایی) ندارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 122 ـ هر کس قصد ارتکاب جرمی کرده و شروع به اجرای آن نماید لکن به واسطه عامل خارج از اراده او قصدش معلق بماند به شرح زیر مجازات می شود: الف ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات حبس دائم یا حبس تعزیری درجه یک تا سه است به حبس تعزیری درجه چهار ب ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها قطع عضو یا حبس تعزیری درجه چهار است به حبس تعزیری درجه پنج پ ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی یا حبس تعزیری درجه پنج است به حبس تعزیری یا شلاق یا جزای نقدی درجه شش تبصره ـ هرگاه رفتار ارتکابی ارتباط مستقیم با ارتکاب جرم داشته لکن به جهات مادی که مرتکب از آنها بی اطلاع بوده وقوع جرم غیرممکن باشد اقدام انجام شده در حکم شروع به جرم است.

مشاهده ماده 122 قانون مجازات اسلامی

ماده 621 ـ کندن دندان لق یا ترک خورده که منفعت آن باقی است موجب دیه همان دندان و در غیر این صورت موجب ارش است.

مشاهده ماده 621 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM