نظریه مشورتی شماره

نظریه مشورتی شماره

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره


شماره نظریه:

شماره پرونده:
1259-1/127-96

تاریخ نظریه:
1396/09/18

استعلام
اخطاریه ارسالی برای خواهان جهت شرکت در جلسه دادرسی ابلاغ قانونی شده و خواهان در جلسه دادرسی حضور می یابد پس از ارجاع موضوع به کارشناس به خواهان اخطار می شود ظرف یک هفته پس از ابلاغ حق الزحمه را پرداخت نماید اخطاریه ایشان به لحاظ شناخته نشدن در محل بلا اقدام اعاده شده است دادگاه چه تکلیفی دارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
صرف نظر از ابهامی که در سوال وجود دارد و مشخص نیست که به چه علت برغم وجود سابقه ابلاغ اخطاریه نظریه کارشناس به لحاظ عدم شناسایی خواهان عودت شده است اولا طبق بند 1 ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی خواهان باید در دادخواست اقامتگاه خود را بنویسد و برابر تبصره 1 این ماده اقامتگاه باید به نحوی نوشته شود که ابلاغ به سهولت ممکن باشد. ثانیا طبق ماده 79 قانون یادشده هرکدام از طرفین دعوی مکلفند در صورت تغییر آدرسی که در دادخواست اعلام شده یا اوراق اولیه در آن محل ابلاغ و سابقه ابلاغ ایجاد شده است نشانی جدید را به دفتر دادگاه اعلام کنند و تا وقتی که به این ترتیب عمل نشده است اوراق در همان محل سابق ابلاغ خواهد شد. ثالثا با توجه به ماده 73 قانون یاد شده ابلاغ به خواهان از طریق نشر آگهی ممکن نیست و مقررات ماده مذکور ناظر به فرضی است که آدرس خوانده معلوم نباشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 51 - دادخواست باید به زبان فارسی در روی برگهای چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نکات زیر باشد: 1 - نام نام خانوادگی نام پدر سن اقامتگاه و حتی الامکان شغل خواهان. تبصره - درصورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد. 2 - نام نام خانوادگی اقامتگاه و شغل خوانده. 3 - تعیین خواسته و بهای آن مگر آن که تعیین بهاء ممکن نبوده و یا خواسته مالی نباشد. 4 - تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد. 5 - آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد. 6 - ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین و غیره ادله مثبته به ترتیب و واضح نوشته می شود و اگر دلیل گواهی گواه باشد خواهان باید اسامی و مشخصات و محل اقامت آنان را به طور صحیح معین کند. 7 - امضای دادخواست دهنده و درصورت عجز از امضاء اثر انگشت او. تبصره 1 - اقامتگاه باید با تمام خصوصیات ازقبیل شهر و روستا و دهستان و خیابان به نحوی نوشته شود که ابلاغ به سهولت ممکن باشد. تبصره 2 - چنانچه خواهان یا خوانده شخص حقوقی باشد در دادخواست نام و اقامتگاه شخص حقوقی نوشته خواهد شد.

مشاهده ماده 51 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM