نظریه مشورتی شماره 1969/96/7

نظریه مشورتی شماره 1969/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1969/96/7


شماره نظریه:
1969/96/7

شماره پرونده:
1808-98-95

تاریخ نظریه:
1396/08/27

استعلام
نظر به اینکه در برخی موارد که تخلف بعضی از وکلا در انجام امور وکالتی از جمله عدم حضور در جلسات بدون عذر موجه یا اخذ حق الوکاله غیر قانونی و درج مبالغ خلاف واقع و کمتر از میزان دریافتی از موکل و.. به مرکز امور مشاوران وکلا و کارشناسان قوه قضائیه ارسال می¬گردد از طرف آن مرجع وکیل دیگری به عنوان بازرس جهت مطالعه پرونده و ارایه گزارش تعیین و معرفی می¬گردد لذا با توجه به اینکه به نظر می¬رسد این اقدام امر غیر متعارف و خلاف موازین حفاظتی در خصوص دسترسی افراد متعدد به پرونده¬ها می¬باشد آیا می¬توان به شرح فوق پرونده را جهت مطالعه و تهیه گزارش در اختیار بازرس مزبور قرارداد؟ و یا طبق رویه¬ی سابق مرجع رسیدگی کننده به تخلف در صورت داشتن ابهام باید از مرجع اعلام کننده¬ی تخلف استعلام لازم را به عمل آورد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به خصیصه محرمانه بودن تحقیقات مقدماتی به شرح مقرر در ماده 91 قانون آئین دادرسی کیفری 1392 و عدم امکان دسترسی افراد غیر ذینفع و غیر مرتبط به پرونده در مراحل دادرسی چنانچه به تشخیص مقام قضایی با رعایت مقررات مربوط از جمله ماده 351 قانون فوق¬¬الذکر و تبصره آن دسترسی افراد مزبور به پرونده با محرمانه بودن منافات نداشته باشد رویت آن بخش از پرونده که مرتبط با موضوع بازرسی است تحت نظارت مقام قضایی بلامانع است و ضرورتی به در اختیار قرار دادن آن بخش از پرونده که مرتبط با موضوع مورد استعلام نمی¬باشد نیست.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 91 ـ تحقیقات مقدماتی به صورت محرمانه صورت میگیرد مگر در مواردی که قانون به نحو دیگری مقرر نماید. کلیه اشخاصی که در جریان تحقیقات مقدماتی حضور دارند موظف به حفظ این اسرار هستند و در صورت تخلف به مجازات جرم افشای اسرار شغلی و حرفهای محکوم می شوند.

مشاهده ماده 91 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM