نظریه مشورتی شماره 1937/96/7

نظریه مشورتی شماره 1937/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1937/96/7


شماره نظریه:
1937/96/7

شماره پرونده:
69-861/1-38

تاریخ نظریه:
1396/08/23

استعلام
الف شکایتی علیه ب دایر بر تصرف عدوانی مطرح که در نهایت به دلیل اخلاف در مالکیت قرار اناطه صادر و لیکن قرار به شاکب ابلاغ نمی شود حال الف ملک موضوع شکایت را به ج انتقال می دهد و اکنون ب شکایتی علیه ج تحت عنوان تصرف عدوانی مطرح می دارد آیا با توجه به صدور قرار و عدم ابلاغ به شاکی الف و انتقال ملک به ج رسیدگی به پرونده شاکی ب قابل پذیرش می باشد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به اینکه در فرض استعلام متهمان دو پرونده متفاوت هستند لذا صدور قرار اناطه در مورد شکایت «الف» علیه «ب» دایر بر تصرف عدوانی تاثیری در پرونده شکایت «ب» علیه «ج» تحت عنوان تصرف عدوانی ندارد. بدیهی است مقام قضائی با توجه به فرض استعلام باید در خصوص شکایت «ب» علیه «ج» نیز عندالقتضاء قرار اناطه صادر و مطابق ماده 21 قانون آئین دادرسی کیفری مصوب 1392 رفتار نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 21 ـ هرگاه احراز مجرمیت متهم منوط به اثبات مسائلی باشد که رسیدگی به آنها در صلاحیت مرجع کیفری نیست و در صلاحیت دادگاه حقوقی است با تعیین ذینفع و با صدور قرار اناطه تا هنگام صدور رای قطعی از مرجع صالح تعقیب متهم معلق و پرونده بهصورت موقت بایگانی می شود. در اینصورت هرگاه ذینفع ظرف یکماه از تاریخ ابلاغ قرار اناطه بدون عذر موجه به دادگاه صالح رجوع نکند و گواهی آن را ارائه ندهد مرجع کیفری به رسیدگی ادامه می دهد و تصمیم مقتضی اتخاذ می کند. تبصره 1 ـ در مواردی که قرار اناطه ‏توسط بازپرس صادر می ـشود باید ظرف سه روز به نظر دادستان برسد. در صورتیکه دادستان با این قرار موافق نباشد حل اختلاف طبق ماده (271) این قانون به عمل می آید. تبصره 2 ـ اموال منقول از شمول این ماده مستثنی هستند. تبصره 3 ـ مدتی که پرونده به صورت موقت بایگانی می شود جزء مواعد مرور زمان محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 21 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM