نظریه مشورتی شماره 1789/96/7

نظریه مشورتی شماره 1789/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1789/96/7


شماره نظریه:
1789/96/7

شماره پرونده:
1307-1/168-96

تاریخ نظریه:
1396/08/03

استعلام
در فرضی که متهم در دادگاه کیفری یک دارای سه وکیل است: اولا: آیا می تواند پس از تشکیل جلسه رسیدگی تمامی وکلای خود را عزل کند؟ ثانیا: منظور قانونگذار در این ماده از عبارت تشکیل جلسه رسیدگی چیست آیا ممنوعت ماده مرقوم صرفا ناظر به همان جلسه ای است که تشکیل شده است؟ یعنی ایا متهم می تواند پس از این جلسه وکیل یا وکلای خود را عزل کند؟ ثالثا: آیا این ممنوعیت فقط شامل موردی است که متهم تنها یک وکیل تعیینی دارد و به عبارتی دیگر اگر متهمی دارای سه وکیل باشد می تواند دو نفر از آنها را عزل کند یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به ماده 384 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 جلسه رسیدگی دادگاه کیفری یک به جرایم موضوع بندهای الف ب پ و ت ماده 302 این قانون لزوما باید با حضور وکیل متهم تشکیل شود از همین رو مقنن در ماده 385 مقرر کرده است استعفاء و عزل وکیل متهم نباید پس از تشکیل جلسه (در اثنای آن) صورت گیرد. بر این اساس در مواردی که متهم دو یا سه وکیل دارد و یکی از آنان در جلسه حضور داشته باشد عزل یا استعفاء یک یا دو وکیل دیگر حتی در اثنای جلسه چون مانع رسمیت جلسه نمی شود فاقد اشکال است. همچنین پس از پایان یافتن جلسه نیز عزل یا استعفاء همه آنان منع قانونی ندارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 384 ـ پس از ارجاع پرونده به دادگاه کیفری یک در جرایم موضوع بندهای (الف) (ب) (پ) و (ت) ماده (302) این قانون و یا پس از صدور قرار رسیدگی در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه کیفری یک رسیدگی می شود هرگاه متهم وکیل معرفی نکرده باشد مدیر دفتر دادگاه ظرف پنج روز به او اخطار می کند که وکیل خود را حداکثر تا ده روز پس از ابلاغ به دادگاه معرفی کند. چنانچه متهم وکیل خود را معرفی نکند مدیر دفتر پرونده را نزد رئیس دادگاه ارسال می کند تا طبق مقررات برای متهم وکیل تسخیری تعیین شود.

مشاهده ماده 384 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM