نظریه مشورتی شماره 1723/96/7

نظریه مشورتی شماره 1723/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1723/96/7


شماره نظریه:
1723/96/7

شماره پرونده:
1268-7/1-96

تاریخ نظریه:
1396/07/26

استعلام
با توجه به تبصره ماده 3 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری در صورتی که فی مابین دو عضو تجدیدنظر که جلسه شعبه تجدیدنظر با حضور آنان رسمیت می یابد اختلاف نظر حاصل شود و یک عضو از بین مستشاران توسط رئیس دیوان جهت رسیدگی و اظهارنظر انتخاب و جهت شرکت در صدور رای به شعبه معرفی شود. س: اگر با معرفی عضو سوم اختلاف ادامه یافته و نظر اکثریت حاصل نگردد آیا رئیس دیوان ملزم است عضو دیگری به شعبه معرفی نماید و با وجود این اگر اختلاف کماکان استمرار داشته باشد تکلیف چیست.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
طبق ماده 3 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 25/3/1392 هر شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری از یک رئیس و دو مستشار تشکیل می شود و حسب تبصره آن چنانچه جلسه شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود یک عضو مستشار توسط رئیس دیوان به آنان اضافه می شود. بنابراین ملاحظه می گردد قانون گذار پیش بینی حداکثر سه عضو برای شعبه تجدیدنظر نموده است. در هر صورت این سه عضو مکلف به تعیین تکلیف پرونده با انجام مباحثه فیمابین یکدیگر می باشند؛ لذا معرفی عضو چهارم به شعبه تجدیدنظر مرجع موصوف مجاز نمی باشد و بر خلاف ماده 3 قانون صدرالاشاره می باشد و اعضاء شعبه باید آنقدر به بحث و مشاوره ادامه دهند تا به اتفاق نظر یا اکثریت آراء برسند و بر این اساس مبادرت به انشاء رای نمایند. همچنین مجوز قانونی مبنی بر ارجاع پرونده به شعبه دیگر در فرض استعلام وجود ندارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 3ـ هر شعبه بدوی دیوان از یک رئیس یا دادرس علی البدل و هر شعبه تجدیدنظر از یک رئیس و دو مستشار تشکیل می شود. شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت می یابد و ملاک صدور رای نظر اکثریت است. آراء شعب تجدیدنظر دیوان قطعی است. تبصره ـ چنانچه جلسه شعبه تجدیدنظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود یک عضو مستشار توسط رئیس دیوان به آنان اضافه می شود.

مشاهده ماده 3 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM