نظریه مشورتی شماره 7/96/1555

نظریه مشورتی شماره 7/96/1555

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/1555


شماره نظریه:
7/96/1555

شماره پرونده:
96-127/1-1089

تاریخ نظریه:
1396/07/05

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به ماده 108 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 79 صدور قرار تامین خواسته تا قبل از صدور حکم قطعی امکان پذیر است و اصولا پس از قطعیت حکم عنوان «خواسته» به «محکوم به» تغییر می یابد و در حال حاضر در غیر موارد مشمول ماده 11 قانون حمایت خانواده 1391 صدور قرار تامین محکوم به نیز امکان پذیر نیست و در فرض سوال نیز گرچه درخواست تامین خواسته قبل از حکم قطعی تقدیم شده است اما به لحاظ انتفای موضوع پس از صدور حکم قطعی امکان صدور قرار تامین خواسته نیست و دادگاه به همین علت باید درخواست مزبور را رد و بایگانی کند. بدیهی است محکوم له می تواند طبق تبصره 1 ماده 35 قانون اجرای احکام مدنی نسبت به معرفی و توقیف اموال محکوم علیه اقدام کند

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 108 - خواهان می تواند قبل از تقدیم دادخواست یا ضمن دادخواست راجع به اصل دعوا یا در جریان دادرسی تا وقتی که حکم قطعی صادر نشده است در موارد زیر از دادگاه درخواست تامین خواسته نماید و دادگاه مکلف به قبول آن است: الف - دعوا مستند به سند رسمی باشد. ب - خواسته در معرض تضییع یا تفریط باشد. ج - در مواردی از قبیل اوراق تجاری واخواست شده که به موجب قانون دادگاه مکلف به قبول درخواست تامین باشد. د - خواهان خساراتی را که ممکن است به طرف مقابل وارد آید نقدا به صندوق دادگستری بپردازد. تبصره- تعیین میزان خسارت احتمالی با درنظر گرفتن میزان خواسته به نظر دادگاهی است که درخواست تامین را می پذیرد. صدور قرار تامین موکول به ایداع خسارت خواهد بود.

مشاهده ماده 108 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 35 ـ بدهکاری که در مدت مذکور قادر به پرداخت بدهی خود نبوده مکلف است هر موقع که به تادیه تمام یا قسمتی از بدهی خود متمکن گردد آن را بپردازد و هر بدهکاری که ظرف سه سال از تاریخ انقضای مهلت مقرر قادر به پرداخت تمام یا قسمتی از بدهی خود شده و تا یک ماه از تاریخ امکان پرداخت آن را نپردازد و یا مالی به مسئول اجرا معرفی نکند به مجازات مقرر در ماده قبل محکوم خواهد شد. تبصره 1 ـ محکوم له می تواند بعد از ابلاغ اجراییه و قبل از انقضای مهلت مقرر در مواد قبل اموال محکوم علیه را برای تامین محکوم به به قسمت اجرا معرفی کند و قسمت اجرا مکلف به قبول آن است. پس از انقضای مهلت مزبور نیز در صورتی که محکوم علیه مالی معرفی نکرده باشد که اجرای حکم و استیفای محکوم به از آن میسر باشد محکوم له می تواند هر وقت مالی از محکوم علیه به دست آید استیفای محکوم به را از آن مال بخواهد. تبصره 2 ـ تعقیب کیفری جرائم مندرج در مواد 34 و 35 منوط به شکایت شاکی خصوصی است و در صورت گذشت او تعقیب یا اجرای مجازات موقوف می گردد.

مشاهده ماده 35 قانون اجرای احکام مدنی

ماده 11ـ در دعاوی مالی موضوع این قانون محکوم له پس از صدور حکم قطعی و تا پیش از شروع اجرای آن نیز می تواند از دادگاهی که حکم نخستین را صادر کرده است تامین محکوم به را درخواست کند.

مشاهده ماده 11 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM