نظریه مشورتی شماره 820/96/7

نظریه مشورتی شماره 820/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 820/96/7


شماره نظریه:
820/96/7

شماره پرونده:
69-681/1-145

تاریخ نظریه:
1396/04/11

استعلام
در خصوص مرور زمان موضوع ماده 107 قانون مجازات اسلامی مصوب92 آیا ملاک تعیین درجه جرم در بندهای پنجگانه این ماده مجازات قانونی فعل ارتکابی است یا میزان مجازات تعیین شده در حکم محکومیت قطعی یا آخرین مجازات تعیین شده طبق حکم صادره پس از تقاضای تخفیف مجازات؟ همچنین آیا احکام غیابی که به صورت قانونی به محکوم علیه ابلاغ شده است را می توان مشمول مرور زمان نمود در مورد ماده 108قانون صدرالذکر که طبق قسمت ذیل آن در صورت قطع اجرای حکم بر اثر رفتار عمدی محکوم مرور زمان اعمال نمی شود آیا مواردی که اجرای حکم به علت غیبت زندانی از مرخصی ناتمام می ماند را شامل می شود یا خیر.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- ملاک احتساب مرور زمان موضوع ماده 107 قانون مجازات اسلامی 1392 همان مجازات قانونی جرم است و چنانچه با اعمال کیفیات مخففه یا مشدده میزان مجازات مقرر در حکم کاهش یا افزایش یابد تاثیری در مدت مرور زمان اجرای حکم ندارد. احکام غیابی مشمول مرور زمان ماده 105 قانون مذکور میشود. 2- در صورت عدم مراجعت محکوم­علیه پس از اتمام مرخصی به زندان بدون عذر موجه چون بر اثر رفتار عمدی وی اجرای مجازات قطع می­گردد در این صورت مرور زمان اعمال نمی­شود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 107 ـ مرور زمان اجرای احکام قطعی تعزیری را موقوف می کند و مدت آن از تاریخ قطعیت حکم به قرار زیر است: الف ـ جرایم تعزیری درجه یک تا سه با انقضای بیست سال ب ـ جرایم تعزیری درجه چهار با انقضای پانزده سال پ ـ جرایم تعزیری درجه پنج با انقضای ده سال ت ـ جرایم تعزیری درجه شش با انقضای هفت سال ث ـ جرایم تعزیری درجه هفت و هشت با انقضای پنج سال تبصره 1 ـ اگر اجرای تمام یا بقیه مجازات موکول به گذشتن مدت یا رفع مانعی باشد مرور زمان از تاریخ انقضای آن مدت یا رفع مانع محاسبه می شود. تبصره 2 ـ مرور زمان اجرای احکام دادگاه های خارج از کشور درباره اتباع ایرانی در حدود مقررات و موافقتنامه های قانونی مشمول مقررات این ماده است.

مشاهده ماده 107 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM