نظریه مشورتی شماره 719/96/7

نظریه مشورتی شماره 719/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 719/96/7


شماره نظریه:
719/96/7

شماره پرونده:
69-861/1-874

تاریخ نظریه:
1396/03/28

استعلام
در خصوص قرار رسیدگی غیابی موضوع ماده 394 قانون آئین دادرسی کیفری در صورت تجدید جلسات رسیدگی به هر عللی آیا آگهی های موضوع تبصره یک ماده مذکور باید مجددا صورت پذیرد یا یک بار آگهی های نوبتی کفایت می کند در ثانی اگر متهم متواری آدرس اقامتگاه مشخصی داشته باشد در جلسات بعدی در صورت منتفی بودن نیاز به آگهی مجدد ضرورتی به احضار متهم از طریق مطبوعات می باشد و یا احضار از طریق آدرس اقامتگاه کفایت می کند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1 و2) مستنبط از تبصره های یک و دو از ماده ی 394 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 با الحاقات و اصلاحات بعدی آن است که در مواردی که دادگاه کیفری یک در مقام رسیدگی غیابی به پرونده مبادرت به صدور قرار رسیدگی غیابی می نماید یک بار آگهی نوبتی موضوع تبصره یک ماده ی موصوف به کیفیت مذکور در آن برای فراهم شدن موجبات رسیدگی کافی است و تجدید جلسات قانونی دادگاه به هر دلیلی موجب تجدید انتشار آگهی موضوع تبصره موصوف نیست و از آن جا که در فرض استعلام محل اقامت متهم معلوم ذکر شده لزومی به نشر آگهی موضوع ماده ی 344 قانون صدرالذکر نمی باشد و ابلاغ احضاریه به نشانی متهم کافی است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 394 ـ هرگاه متهم متواری باشد یا دسترسی به وی امکان نداشته باشد و احضار و جلب او برای تعیین وکیل یا انجام تشریفات راجع به تشکیل جلسه مقدماتی یا دادرسی مقدور نباشد و دادگاه حضور متهم را برای دادرسی ضروری تشخیص ندهد به تشکیل جلسه مقدماتی مبادرت میورزد و در غیاب متهم اقدام به رسیدگی می کند مگر آنکه دادستان احضار متهم را ممکن بداند که در این صورت دادگاه پس از تقاضای دادستان مهلت مناسبی برای احضار یا جلب متهم به وی می دهد. مهلت مذکور نباید بیشتر از پانزده روز باشد. تبصره 1 ـ در هر مورد که دادگاه بخواهد رسیدگی غیابی کند باید از قبل قرار رسیدگی غیابی صادر کند. در این قرار موضوع اتهام و وقت دادرسی و نتیجه عدم حضور قید و مراتب دو نوبت به فاصله ده روز در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار ملی یا محلی آگهی می شود. فاصله بین تاریخ آخرین آگهی و وقت دادرسی نباید کمتر از یک ماه باشد. تبصره 2 ـ هرگاه متهمان متعدد و بعضی از آنان متواری باشند دادگاه نسبت به متهمان حاضر شروع به رسیدگی می نماید و در مورد غایبان به ترتیب فوق رسیدگی می کند.

مشاهده ماده 394 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM