نظریه مشورتی شماره 2777/95/7

نظریه مشورتی شماره 2777/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2777/95/7


شماره نظریه:
2777/95/7

شماره پرونده:
1844-26-95

تاریخ نظریه:
1395/11/02

استعلام
نظر به اینکه به موجب ماده 47 از قانون اجرای احکام مدنی هرگاه محکوم به انجام عمل معینی باشد و محکوم¬علیه از انجام آن امتناع ورزد و انجام عمل به توسط شخص دیگری ممکن باشد محکوم¬له می-تواند تحت نظر دادورز آن عمل را به وسیله دیگری انجام و هزینه آن را مطالبه کند و یا بدون انجام عمل هزینه لازم را به وسیله قسمت اجرا از محکوم¬علیه مطالبه نماید و در ذیل ماده قید شده وصول هزینه مزبور از محکوم¬علیه به ترتیبی است که برای وصول محکوم¬به نقدی مقرر است حال سوال این جاست اگر محکوم¬علیه ازپرداخت هزینه های مزبور امتناع نماید و اموالی از وی جهت توقیف و وصول هزینه ها بدست نیاید آیا دادگاه می¬تواند با درخواست محکوم¬له یا وکیل وی در اجرای ماده 3 از قانون نحوه اجرای محکومیت¬های مالی محکوم¬علیه را تا پرداخت هزینه ها یا اثبات اعسار بازداشت نماید یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به ماده 1 قانون نحوه اجرای محکومیت¬های مالی مصوب 1394 محکوم¬به موضوع ماده 3 این قانون باید دادن مالی به دیگری باشد. بنابراین حبس و بازداشت کسی که به انجام عملی محکوم شده باشد منصرف از ماده 3 قانون مزبور است و در اجرای ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی نمی¬توان محکوم¬علیه را بازداشت نمود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 47 ـ هر گاه محکوم به انجام عمل معینی باشد و محکوم علیه از انجام آن امتناع ورزد و انجام عمل به توسط شخص دیگری ممکن باشد محکوم له می تواند تحت نظر دادورز ( مامور اجرا) آن عمل را وسیله دیگری انجام دهد و هزینه آن را مطالبه کند و یا بدون انجام عمل هزینه لازم را به وسیله قسمت اجرا از محکوم علیه مطالبه نماید. در هر یک از موارد مذکور دادگاه با تحقیقات لازم و در صورت ضرورت با جلب نظر کارشناس میزان هزینه و معین می نماید. وصول هزینه مذکور و حق الزحمه کارشناس از محکوم علیه به ترتیبی است که برای وصول محکوم به نقدی مقرر است. تبصره ـ در صورتی که انجام عمل توسط شخص دیگری ممکن نباشد مطابق ماده 729 آیین دادرسی مدنی انجام خواهد شد.

مشاهده ماده 47 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM