6378 نشست
پرسش: شخصی با داشتن سه زن فوت می کند که یکی از همسران او در قید حیات می باشد و دو همسر دیگر ایشان فوت کرده¬اند و فرزندان یکی از همسران فوت شده تقاضای مطالبه مهر مادرشان (مرحومه) را از همسر در قید حیات و فرزندان همسر دیگر از ماترک متوفیٰ نموده اند آیا چنین دعوایی قابل طرح و مهر مذکور قابل مطالبه است؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: خواهان با تقدیم دادخواستی به طرفیت خواندگان چهل میلیون ریال وجه نقد را از باب ضمانت تضامنی مطالبه نموده است. نسبت به یکی از خواندگان با توجه به متواری بودن دعوت از طریق نشر آگهی جهت حضور در جلسه دادگاه به عمل آمده و نسبت به خوانده دیگر با ارسال احضار به محل اقامت دعوت به عمل آمده است. در جلسه دادگاه خوانده ای که از طریق نشر آگهی دعوت به حضور شده...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: با توجه به بند (14) ماده 3 قانون وصول برخی از درآمـدهای دولـت و مصـرف آن در مـوارد معین در صورتی که قیمت خواسته در دعاوی مالی در موقع تقدیم دادخواست مشخص نباشد مبلغ دو هزار ریال تمبر الصاق و ابطال می شود و بقیه هزینه دادرسی بعد از تعیین خواسـته و صدور حکم دریافت خواهد شد. چنانچه قبل از تعیین خواسته به جهتی از جهـات مقـرر در قانون آیین دادرسی مدنی...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: سازشنامه ای که مطابق ماده 184 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمـومی و انقـلاب در امور مدنی همانند احکام دادگاهها به موقع اجرا گذاشته می شود آیا مربوط به دادگاههـای بدوی است یا اعم از بدوی و محاکم تجدید نظر است؟ ثانیا: آیا بعد از قطعیت و یا پس از صدور اجراییه هر یک از طرفین پرونده می توانند از اجرای مفاد سازش حاصله اسـتنکاف نمایند؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شخصی دادخواستی به خواسته مطالبه وجه مطرح میکند و دادگاه خوانده را غیابـا محکـوم مینماید. خوانده نسبت به رای صادره تقاضای واخواهی کرده و ضمن آن خواسـتار صـدور حکم اعسار از پرداخت هزینه دادرسی در مرحله واخواهی میشود اما دادگاه بدون توجه بـه درخواست اعسار و بدون هیچ اظهارنظری نفیا و اثباتا پیرامون آن در اصل واخواهی رسیدگی نموده و ضمن رد واخواهی...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: اگر مال منقول یا غیر منقول محکوم علیه نزد محکوم له رهن یا وثیقه یا در توقیف تامین یا اجرایی باشد آیا محکوم له نسبت به مال مزبور به میزان محکوم به بر سایر محکوم لهم حق تقدم خواهد داشت یا با توجه به ماده 128 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب 1379 رعایت حق تقدم فقط در مورد ورشکستگی لازم الرعایه است و در غیر مورد ورشکستگی رعایت حق تقدم منتفی است و مال توقیف...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در پرونده های اجرایی اجرای احکام مدنی اموال مورد اجراییه از تاریخ شروع عملیات اجرا تا خاتمه مدت زیادی در توقیف قرار می گیرند و در ابتدا محکوم له در جریان تامین خواسته و توقیف آن درخواست ارزیابی می کند. مال ارزیابی می شود و قیمتی برای آن تعیین می گردد. بعد از چند سال قیمت این مال ترقی می کند و در واقع قیمت زمان توقیف با قیمت زمان مزایده اختلاف...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شرح و بیان مواد 105 و 106 و 107 قانون آیین دادرسی مدنی در ارتباط با ماده 106 قانون آیین دادرسی مدنی؛ در صورتی که احد از طرفین در زندان باشد تکلیف دادگاه در مورد حضور اصحاب دعوا چیست؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا مقررات ماده 70 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی راجع بـه الصاق نسخه دوم اخطاریه به نشانی تعیین شده در مورد ابلاغ اوراق اخطاریه طبق مـاده 79 قانون مرقوم نیز باید رعایت گردد؟ (نسخه ثانی اخطاریه بـه نشـانی تعیـین شـده الصـاق گردد).
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در پرونده هایی که حکم به تنظیم سند اجاره محل کسب صادر شده و به علت آن که ساختمان فاقد گواهی پایان کار است و موجر حاضر به پرداخت جریمه تعیین شده از طرف مرجع مربوط و اخذ پایان کار از شهرداری نیست و اجرای آن متوقف گردیده تکلیف چیست؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: جهت طرح دعوای اعسار از پرداخت محکوم به کدام دادگاه صالح به رسیدگی اسـت؟ آیـا برای هر مورد باید دادخواست جداگانه تقدیم نمود؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی مقرر داشته است : خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به مشعر بر الزام است « می تواند » ماهیت دعوا ایراد کند. .. ابهام ماده در این است که آیا کلمه یا اختیار و چنان چه خوانده خارج از پاسخ به ماهیت دعوا ایراده ای ذیل ماده مرقوم را مطرح کند دادگاه مکلف به استماع است یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در پرونده ای حکم غیابی صادر شـده و در فرجــه بیــست روزه وکیــل دادگســتری بــه وکالت از محکوم علیه غیابی با ارایه وکالت نامه که در قسمت حدود اختیارات آن قیـد شـده «حق تجدیدنظرخواهی اعتراض به قرارهای صادر شده و... را دارا می باشد» واخواهی کرده وکلای واخوانده فقط ایراد کرده اند که وکیل واخواه حق اعتراض به قرارهای صادره را دارد نه واخواهی؛ لذا نظر...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: ملکی قبلا به لحاظ اعطای تسهیلات بانکی در رهن بانک قرار گرفته و صاحب ملک پس از ساخت منزل مسکونی آن را به سه نفر مستاجر رهن می دهد. متعاقب آن احد از شعب دادگاه عمومی همین ملک را نسبت به مازاد ملک در قبال سی و پنج میلیون ریال توقیف می نماید (لازم به توضیح است که بانک در قبال اعطای تسهیلات بانکی تا میزان بیست و پنج میلیون تومان از ملک مزبور را در رهن...
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: چنان چه زوج دادخواست تمکین طرح کند و زوجه در جلسه اول دعوا مطالبه نصف مهر را کرده باشد آیا زوجه می تواند تمام مهرالمسمی را قبل از نزدیکی مطالبه کند همچنین در جلسه اول می تواند خواسته را از نصف مهر به تمام مهرالمسمی افزایش دهد؟ و آیا دادگاه در خصوص دعوای تمکین می تواند حکم صادر و اجرای آن را منوط به پرداخت مهر کند؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: آیا در مواد 344 و 53 و تبصره 2 ماده 339 قانون آیین دادرسی مدنی تعارضی وجـود دارد؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در دعوای مطالبه مهر و ارثیه از ناحیه زوجه از ماترک متوفی چنان چه ورثه منکر وجود ترکه نزد خود باشند آیا ضرورت دارد دادگاه احراز کند ماترک زوج در ید ورثه می باشد و آیا زوجه از دیه زوج متوفی ارث می برد؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: شخصی که متهم به ترک انفاق می باشد در دفاع بیان می کند به لحاظ عدم تمکین زوجه از پرداخت نفقه خودداری می نماید و زوجه در مقابل تمکین را منوط به پرداخت مهر کرده است با توجه به مراتب تصمیم متخذه چه خواهد بود؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: در صورتی که دادخواست ابتدا به طرفیت شخص متوفا تقدیم شود دادگـاه چـه تصـمیمی اتخاذ می نماید؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی
پرسش: احد از طرفین پرونده در خلال رسیدگی علیه دادرس رسیدگی کننده شکایت یا دعوایی مطرح می کند آیا مورد از موارد رد دادرسی محسوب می شود یا خیر؟
مشاهده متن کامل نشست قضایی