نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1386/03/07

برگزار شده توسط:
استان اردبیل/ شهر اردبیل

موضوع:
رسیدگی به دعاوی مرتبط با یکدیگر که در حوزه های قضایی متفاوت مطرح شده اند

پرسش:
الف) چنانچه دعاوی دیگری که ارتباط کامل با دعوای طـرح شـده دارنـد در قلمـرو حـوزه قضایی دیگری (از همان استان) مطرح باشد به چه نحو باید عمل کرد؟

نظر هیئت عالی:
همانطور که در پاسخ اکثریت اشاره شـده اسـت ماده 103 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمـومی و انقـلاب در امـور مـدنی

نظر اکثریت:
ماده 103 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی فقط در محـدوده یک حوزه قضایی قابل اجرا بوده و قابل تسری به دو حوزه قضایی مختلف (در سطح یـک ستان یا دو استان مختلف) نیست. در این موارد براسـاس صـلاحیت هـای تعیـین شـده در موارد 10 تا 25 قانون آیین دادرسی دادگاه هـای عمـومی و انقـلاب در امـور مـدنی اقـدام خواهد شد.

نظر اقلیت:
در چنین مواردی طبق ماده 89 ناظر به بند (2) ماده 84 قـانون آیـین دادرسـی دادگـاه هـای عمومی و انقلاب در امور مدنی تکلیف دادگاه مشخص و تبیین شـده اسـت. یعنـی هرگـاه دادگاه با چنین مساله ای مواجه شود از رسیدگی به دعوا خودداری میکند و پرونـده را بـه دادگاهی که دعوا در آن مطرح است می فرستد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 103 - اگر دعاوی دیگری که ارتباط کامل با دعوای طرح شده دارند در همان دادگاه مطرح باشد دادگاه به تمامی آنها یکجا رسیدگی می نماید و چنانچه در چند شعبه مطرح شده باشد در یکی از شعب با تعیین رئیس شعبه اول یکجا رسیدگی خواهد شد. درمورد این ماده وکلا یا اصحاب دعوا مکلفند از دعاوی مربوط دادگاه را مستحضر نمایند.

مشاهده ماده 103 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM