نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1392/02/02

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر کاشان

موضوع:
مرجع صالح به رسیدگی جرایم موضوع مواد 49 تا 57 قانون حمایت خانواده مصوب 1391

پرسش:
رسیدگی به جرایم موضوع مواد 49 تا 57 قانون حمایت خانواده مصوب 1391در صلاحیت دادگاه خانواده است یا دادگاه جزایی؟

نظر هیئت عالی:
اتفاق نظر ابرازی صایب است زیرا جرایم موضوع مواد 49 تا 57 قانون تشکیل دادگاه خانواده ملازمه با تحقیقات مقدماتی و صدور کیفرخواست و رسیدگی در دادگاه کیفری دارد.

نظر اتفاقی:
توجها به نص صریح مندرج در ماده 4 قانون حمایت خانواده و این که در متن اولیه لایحه مصوب 1/5/86 هیات دولت به موجب مواد 1 و 5 رسیدگی به جرایم فصل 6 لایحه قانون حمایت خانواده در صلاحیت دادگاه خانواده معرفی شده ولی پس از تصویب نهایی این قانون مشخص است که مواد 1 و 5 لایحه پیشنهادی که رسیدگی به جرایم را هم در صلاحیت دادگاه خانواده دانسته بوده به تصویب مجلس شورای اسلامی نرسیده و در جایگزین آن مطالب مربوط به صلاحیت دادگاه خانواده برای رسیدگی به جرایم حذف شده است و از آنجا که طبق عمومات مندرج در قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مصوب 1373 و اصلاحات بعدی آن رسیدگی به کلیه جرایم به استثنای جرایم زنا و لواط مستلزم رسیدگی دادسرا و صدور کیفرخواست و طرح آن در دادگاه جزایی صالحه می باشد و قانون حمایت خانواده ورودی به ماده 3 و بند ج ماده 14 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب نداشته است لذا بدون تردید رسیدگی به کلیه جرایم معنونه در مواد 49 تا 57 قانون تشکیل دادگاه خانواده مصوب 1391 در صلاحیت دادگاه جزایی خواهد بود.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 14 – الف – دادگاههای عمومی حقوقی با حضور رئیس دادگاه و یا دادرس علی البدل تشکیل می شود و تمام اقدامات و تحقیقات به وسیله رئیس دادگاه یا دادرس علی البدل وفق قانون آیین دادرسی مربوط انجام می گردد و اتخاذ تصمیم قضائی و انشای رای با قاضی دادگاه است. ب – دادگاههای خانواده حتی المقدور با حضور مشاور قضائی زن که دارای پایه قضائی است اقدام به رسیدگی نموده و نظر مشورتی آنان قبل از صدور حکم توسط رئیس دادگاه اخذ خواهد شد. ج – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 1 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است. تبصره 2 – طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 نسخ شده است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

ماده 4ـ رسیدگی به امور و دعاوی زیر در صلاحیت دادگاه خانواده است: 1ـ نامزدی و خسارات ناشی از برهم زدن آن 2ـ نکاح دائم موقت و اذن در نکاح 3ـ شروط ضمن عقد نکاح 4ـ ازدواج مجدد 5 ـ جهیزیه 6 ـ مهریه 7ـ نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت 8 ـ تمکین و نشوز 9ـ طلاق رجوع فسخ و انفساخ نکاح بذل مدت و انقضای آن 10ـ حضانت و ملاقات طفل 11ـ نسب 12ـ رشد حجر و رفع آن 13ـ ولایت قهری قیمومت امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان 14ـ نفقه اقارب 15ـ امور راجع به غایب مفقود الاثر 16ـ سرپرستی کودکان بی سرپرست 17ـ اهدای جنین 18ـ تغییر جنسیت تبصره ـ به دعاوی اشخاص موضوع اصول دوازدهم (12) و سیزدهم (13) قانون اساسی حسب مورد طبق قانون اجازه رعایت احوال شخصیه ایرانیان غیرشیعه در محاکم مصوب 31/4/1312 و قانون رسیدگی به دعاوی مطروحه راجع به احوال شخصیه و تعلیمات دینی ایرانیان زرتشتی کلیمی و مسیحی مصوب 3/4/1372 مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدگی می شود. تصمیمات مراجع عالی اقلیت های دینی مذکور در امور حسبی و احوال شخصیه آنان از جمله نکاح و طلاق معتبر و توسط محاکم قضائی بدون رعایت تشریفات تنفیذ و اجراء می گردد.

مشاهده ماده 4 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM