آیا حق حبس زوجه برای ازدواج مجدد ایشان باقی است یا این که با تمکین در ازدواج اولی این حق ساقط می شود؟ به عبارتی حق حبس منحصرا در ازدواج اولی زوجه وجود داردیا با هر ازدواجی این حق برای ایشان به وجود می¬آید؟
نظر هیئت عالی:
با توجه به ماده 1085 قانون مدنی دایر به این که زن می¬تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند و شرط آن حال بودن مهر است و شرط دیگری مثل ازدواج اول یا دوشیزه بودن ندارد؛ بنا به مراتب و با توجه به اطلاق قانون حق حبس در مهر در ازدواج¬های بعدی برای زوجه وجود دارد. لذا اتفاق نظر در نشست قضایی گلوگاه تایید می¬شود.
نظر اتفاقی:
حق حبس در ماده 1085 قانون مدنی به صورت مطلق و بدون هیچ¬گونه قیودی برای زن بیان شده است و حال اگر یک خانمی از شوهر اولی جدا شود و مجددا با هر شخص اعم از شوهر اول یا دیگری ازدواج کند چون برای هر عقدی مهر تعیین می¬شود و حتی اگر این موضوع مسکوت بماند برای زوجه مهرالمثل تعیین می¬شود؛ لذا پس از انعقاد هر عقد ازدواجی حق حبس هم برای این زوجه به وجود می آید و می¬تواند تا زمانی که مهر به ایشان تسلیم نشده است از ایفای وظایفش در مقابل شوهر امتناع کند.
ماده 1085 - زن می تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر این که مهر او حال باشد و این امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود.