نشست قضایی شماره 1397-5366

نشست قضایی شماره 1397-5366

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5366


کد نشست:
1397-5366

تاریخ برگزاری:
1384/02/02

برگزار شده توسط:
استان قم/ شهر قم

موضوع:
مصادیق دعاوی حقوقی که کارآموزان وکالت قبل از اخذ پروانه ممنوع از دخالت در آنها هستند

پرسش:
تبصره 3 ماده 4 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مقرر داشـته کـارآموزان وکالـت قبل از اخذ پروانه حق وکالت در دعاوی که مرجع تجدیدنظر از احکـام آنهـا دیـوان عـالی کشور است ندارند. با توجه به ماده 367 قانون آیین دادرسی مدنی آیـا کـارآموزان وکالـت می توانند دعاوی بیش از بیست میلیون ریال و دعاوی راجع به اصل نکاح و فسخ آن طـلاق نسب حجر وقف ثلث حبس و تولیت را وکالت کنند؟

نظر هیئت عالی:
اتفاق نظر مورد تایید است.

نظر اتفاقی:
در مورد احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن طلاق نسب حجر و وقف چون مـاده 368 قـانون آیین دادرسی مدنی آرای دادگاه های تجدیدنظر استان را در این قبیل موارد قابـل فرجـام خـواهی قرار داده است کارآموز وکالت حق دخالت ندارد و اما در سایر دعاوی حقوقی که فرجام خواهی از آنها از طریق فوق العاده امکان پذیر است منعی برای وکالت کارآموزان وجود ندارد. به هر حـال در کلیه موارد دعاوی حقوقی و جزایی که به طریق عادی فرجام خواهی آنها در دیوان قابل رسـیدگی است کارآموزان وکالت نمی توانند وکالت در آنها را به عهده بگیرند و امـا در مـواردی کـه فرجـام خواهی به طریق فوق العاده پیش بینی شده کارآموزان وکالت می توانند وکالت در آنها را بپذیرند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 4 ـ کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آن جا کار می کند از قبیل موسسات صنعتی کشاورزی معدنی ساختمانی ترابری مسافربری خدماتی تجاری تولیدی امکان عمومی و امثال آنها. کلیه تاسیساتی که به اقتضای کار متعلق به کارگاه اند از قبیل نمازخانه ناهارخوری تعاونیها شیرخوارگاه مهد کودک درمانگاه حمام آموزشگاه حرفه ای قرائت خانه کلاسهای سوادآموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا و انجمن اسلامی و بسیج کارگران ورزشگاه و وسایل ایاب و ذهاب و نظایر آنها جزء کارگاه می باشند.

مشاهده ماده 4 قانون کار

ماده 4 ـ اعضای هیات مدیره ( اعم از اصلی و علی البدل) کانون وکلا از بین وکلای پایه یک هر حوزه که علاوه بر دارا بودن شرایط مندرج در بندهای ( الف) تا ( ز) ماده (2) واجد شرایط زیر باشند برای مدت دو سال انتخاب می گردند: الف ـ داشتن حداقل 35 سال سن. ب ـ حداقل هشت سال سابقه وکالت یا چهار سال قضاوت به انضمام چهار سال وکالت داشته و از طرف دادگاه انتظامی صلاحیت قضایی آنها سلب نشده باشد. ج ـ عدم محکومیت انتظامی درجه 4 و بالاتر. د ـ عدم اشتهار به فساد اخلاق ( سوء شهرت) هـ ـ عدم ارتکاب اعمال خلاف حیثیت و شرافت و شوون شغل وکالت. تبصره 1 ـ مرجع رسیدگی به صلاحیت نامزدها دادگاه عالی انتظامی قضات بوده که مکلف است ظرف حداکثر دو ماه ضمن استعلام سوابق از مراجع ذیربط صلاحیت آنان را بررسی و اعلام نظر کند و مراجع ذیصلاح قانونی که از نامزدها سوابق یا اطلاعاتی دارند در صورت استعلام موظف به اعلام آن می باشند. تبصره 2 ـ انتخاب اعضای هیات مدیره کانون بطور متوالی برای بیش از دو دوره ممنوع می باشد. تبصره 3 ـ وزارت دادگستری موظف است حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون انتخابات کانونهای وکلای دادگستری را براساس این قانون تجدید نماید.

مشاهده ماده 4 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری

ماده 367 - آرای دادگاههای بدوی که به علت عدم درخواست تجدیدنظر قطعیت یافته قابل فرجام خواهی نیست مگر در موارد زیر: الف - احکام: 1 - احکامی که خواسته آن بیش از مبلغ بیست میلیون (000 000 20) ریال باشد. 2 - احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن طلاق نسب حجر وقف ثلث حبس و تولیت. ب - قرارهای زیر مشروط به این که اصل حکم راجع به آنها قابل رسیدگی فرجامی باشد. 1 - قرار ابطال یا رد دادخواست که از دادگاه صادر شده باشد. 2 - قرار سقوط دعوا یا عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا.

مشاهده ماده 367 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM