نشست قضایی شماره 1398-5787

نشست قضایی شماره 1398-5787

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-5787


کد نشست:
1398-5787

تاریخ برگزاری:
1397/02/19

برگزار شده توسط:
استان قزوین/ شهر محمدیه

موضوع:
اعمال ماده 422 قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص مباشرت و معاونت در جرم

پرسش:
در خصوص اعمال ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری ؛ چنانچه در یک پرونده چند نفر به اتهام مشارکت و یا معاونت در جرم محکوم گردیده باشند و پیش از پایان مهلت تجدید نظرخواهی برخی از ایشان با رجوع به دادگاه صادر کننده حکم حق تجدید نظر خواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نمایند و درخواست اعمال ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری را نمایند لیکن الباقی اشخاص تقاضای تجدید نظر نمایند تکلیف دادگاه در این مورد چه می باشد؟

نظر هیئت عالی:
نظر اقلیت موجه است و اضافه بر استدلالات ایشان با توجه به اینکه به موجب ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری حق مکتسب برای همه متهمین ایجاد شده و اسقاط این حق نیاز به تصریح قانونگذار دارد؛ لذا دادگاه باید از پرونده بدل تشکیل دهد؛ نسبت به سایرین جهت رسیدگی به درخواست تجدیدنظر به دادگاه تجدیدنظر ارسال و نسبت به کسی که تقاضای اعمال ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری را نموده در محدوده قانون تخفیف مجازات دهد.

نظر اکثریت:
در صورت برقرار شدن صورت مسیله تخفیف داده نمی شود.

نظر اقلیت:
در صورت برقرار شدن صورت مسیله تخفیف داده می شود.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 442 ـ در تمام محکومیت های تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدید نظر نکرده باشد محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدید نظرخواهی با رجوع به دادگاه صادرکننده حکم حق تجدید نظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند. در اینصورت دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند. این حکم دادگاه قطعی است.

مشاهده ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 455 - متعاملین می توانند ضمن معامله ملزم شوند و یا به موجب قرارداد جداگانه تراضی نمایند که درصورت بروز اختلاف بین آنان به داوری مراجعه کنند و نیز می توانند داور یا داوران خود را قبل یا بعد از بروز اختلاف تعیین نمایند. تبصره - درکلیه موارد رجوع به داور طرفین می توانند انتخاب داور یا داوران را به شخص ثالث یا دادگاه واگذار کنند.

مشاهده ماده 455 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM