نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1396/09/28

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر بروجن

موضوع:
بررسی قانونی بودن شکایت مادر علیه فرزندش به جرم تخریب منزل پدری

پرسش:
شخص الف با شخص ب ازدواج میکند وحاصل این ازدواج به دنیا آمدن ج می باشد.پس از گذشت سالها زندگی شخص ج ازدواج میکند و مستقل می شود و بعد از مدتی شخص الف مرحوم می شود. شخص ج شروع می کند به اختلاف با ب که مادر وی می باشد و شروع می کند به شکستن شیشه های خانه پدری و مادر شخص ج تحت عنوان تخریب از فرزند خود شکایت تنظیم می کند آیا این شکایت قابل پیگرد می باشد؟

نظر هیئت عالی:
آنچه مسلم است در مانحن فیه عین مال تخریب نشده لهذا سمت زوجه به عنوان شاکی محل تردید است؛ نتیجتا به لحاظ فقدان سمت قانونی به موقوف ماندن تعقیب اصدار رای می گردد.

نظر اکثریت:
با توجه به ماده 946 قانون مدنی نظر به اینکه همسر در اموال غیر منقول از عین چیزی مالک نمی شود ؛ بلکه مالک قیمت اموال غیر منقول است لذا در چنین حالتی از وی شکایت تخریب مورد قبول نمی باشد و باید به دلیل ذینفع نبودن قرار موقوفی تعقیب صادر نمود.

نظر اقلیت:
با توجه به اینکه در نتیجه اینکه شخص مالک قیمت می شود مالک عین نیز می گردد لذا شکایت تخریب از وی مورد قبول می باشد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 946 - زوج از تمام اموال زوجه ارث می برد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد. در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد سهم زوجه یک چهارم از کلیه اموال به ترتیب فوق می باشد. (اصلاحی 06/11/1387) تبصره - مفاد این ماده درخصوص وراث متوفایی که قبل از تصویب آن فوت کرده ولی هنوز ترکه او تقسیم نشده است نیز لازمالاجراء است. (الحاقی 26/05/1389)

مشاهده ماده 946 قانون مدنی

ماده 948 - هر گاه ورثه از ادای قیمت ابنیه و اشجار امتناع کند زن می تواند حق خود را از عین آن ها استیفا کند. (اصلاحی 06/11/1387)

مشاهده ماده 948 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM