نشست قضایی شماره 1398-6704

نشست قضایی شماره 1398-6704

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6704


کد نشست:
1398-6704

تاریخ برگزاری:
1397/05/25

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر خرم آباد

موضوع:
بررسی تعارض بین دو دادنامه مقدم و موخر در اثبات مالکیت

پرسش:
خواهان با دادنامه اثبات مالکیت که موخر است دادخواست خلع ید و اجرت المثل آپارتمان مطرح می کند خوانده با ارایه دادنامه اثبات مالکیت مقدم نسبت به همان آپارتمان؛ تقاضای رد دعوی خواهان را نموده است در تعارض دو دادنامه مقدم و موخر کدامیک مقدم است؟ کدامیک از طرفین باید دعوای اعتراض ثالث اصلی یا طاری مطرح کنند؟همین فرض در تعارض بین دادنامه مالکیت و سند رسمی به چه نحو خواهد بود؟

نظر هیئت عالی:
اولا ـ بنا به مستنبط از مواد 376 و 439 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی چنانچه در یک موضوع واحد آرای مغایر صادر شده باشد بدون این که طرفین یا مورد اختلاف تغییر نماید. رای موخر بی اعتبار است چه رای ارایه شده توسط خواهان با رای مقدم الصدور مورد ابرازی خوانده در تعارض بوده و دلیلی بر مالکیت خواهان نسبت به آپارتمان متنازع فیه که فاقد سند رسمی است نمی باشد در نتیجه بنا به ملاک رای وحدت رویه شماره 672 مورخ 1/ 10/ 83 هیات عمومی دیوان عالی کشور دعوی خلع ید مطابق مقررات طرح نشده است و به استناد ماده 2 ق.آ.د.م قرار رد دعوی (قرار عدم استماع دعوی) صادر می شود؛ ضمنا دعوی مطالبه ی اجرت المثل نیز به تبع آن قابلیت استماع ندارد.

نظر اکثریت:
الف(در فرض اول)

نظر اقلیت:
الف:

مبحث:
آیین دادرسی مدنی , قانون ثبت

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 439 - اگر جهت اعاده دادرسی مغایرت دو حکم باشد دادگاه پس از قبول اعاده دادرسی حکم دوم را نقض و حکم اول به قوت خود باقی خواهد بود.

مشاهده ماده 439 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 376 - چنانچه در موضوع یک دعوا آرای مغایری صادر شده باشد بدون این که طرفین و یا صورت اختلاف تغییر نماید و یا به سبب تجدیدنظر یا اعاده دادرسی رای دادگاه نقض شود رای موخر بی اعتبار بوده و به درخواست ذی نفع بی اعتباری آن اعلام می گردد. همچنین رای اول درصورت مخالفت با قانون نقض خواهد شد اعم از این که آرای یادشده از یک دادگاه و یا دادگاههای متعدد صادر شده باشند.

مشاهده ماده 376 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM