نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1394/11/14

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
صدور قرار تامین خواسته توسط دادگاههای کیفری

پرسش:
الف) آیا دادگاههای کیفری بدوی اعم از کیفری 1 2 و انقلاب مجاز به صدور قرار تامین خواسته هستند ؟ آیا قرار صادره قابلیت اعتراض دارد؟

نظر هیئت عالی:
قرار تامین خواسته برای تامین ضرر و زیان ناشی از جرم ( ماده 107 ق-آ.د.ک ) است چنانچه شاکی از وقوع جرم متضرر شده باشد برای تامین و حفظ حقوق شاکی مواد 107 تا 113 ق- آ. د.ک به این امر اختصاص یافته است و باید به نحوی صورت گیرد که با قرار تامین کیفری بتواند تمام ضرر و زیان های مادی ناشی از جرم و خسارات بدنی ( دیه ) ناشی از جرم را شامل شود. بدیهی است چنانچه مدعی خصوصی در مرحله تحقیقات مقدماتی تقاضای تامین خواسته کرده باشد در مرحله دادرسی در دادگاه کیفری 2 و یا در دادگاه تجدیدنظر ( به لحاظ آثار انتقالی تجدیدنظرخواهی ) می تواند تقاضای تامین خواسته نماید. نظریه اکثریت با مبانی استدلال قابل قبول به نظر می رسد.

نظر اکثریت:
چنانچه پرونده کیفری در دادگاه تجدیدنظر مطرح باشد آن دادگاه هم مجاز به صدور قرار تامین می باشد.

نظر اقلیت:
نظریه اقلیت اول:

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 107 ـ شاکی می تواند تامین ضرر و زیان خود را از بازپرس بخواهد. هرگاه این تقاضا مبتنی بر ادله قابل قبول باشد بازپرس قرار تامین خواسته صادر می کند. تبصره ـ چنانچه با صدور قرار تامین خواسته اموال متهم توقیف شود بازپرس مکلف است هنگام صدور قرار تامین کیفری این موضوع را مدنظر قرار دهد.

مشاهده ماده 107 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM