نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1397/10/19

برگزار شده توسط:
استان گلستان/ شهر مینودشت

موضوع:
قواعد ادغام آراء نسبت به پرونده های اجرائی و مختومه

پرسش:
شخصی دارای پرونده محکومیت قطعی کیفری بوده و طی آن پرونده بابت اتهام تهدید به تحمل 6 ماه حبس تعزیری محکوم و مجازات حبس را تحمل کرده است؛ سپس بدون آنکه مشمول قواعد تکرار شود پرونده دیگری با موضوع محکومیت همان متهم به تحمل 6 ماه حبس تعزیری بابت اتهام تهدید در اجرای احکام کیفری مطرح می شود - با این توضیح که وقوع جرم تهدید موخر و صدور حکم در مورد آن در زمان عدم قطعیت حکم اول بوده است - در این صورت آیا قاضی اجرای احکام کیفری مکلف به اجرای قواعد ادغام و ارسال پرونده به دادگاه کیفری می باشد یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
با تذکر به این که فلسفه ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 اعمال سیاست دفاع اجتماعی و اصلاح مجرم و باز اجتماعی شدن وی است و نه صرفا تشدید مجازات ؛ لهذا نظریه ابرازی قضات محترم دادگستری شهرستان مینودشت استان گلستان مورد تایید است. ضمنا در فرض پرسش مجازات حبس اجرا شده نیز باید در اجرای مجازات اشد مورد محاسبه قرار گیرد؛ در وضعیت فرض پرسش موضوع از مصادیق تعدد جرم بوده و ضوابط تعدد را هم در مورد آن باید اعمال کرد و لذا نظریه ابرازی صحیح می باشد.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه پرونده در واحد اجرای احکام کیفری مختومه گردیده و اساسا ادغام نسبت به مجازات های پایان نیافته و پرونده های جریانی محکوم علیه صورت می گیرد و فلسفه وضع قوانین ادغام نیز اجرای مجازات اشد می باشد و در ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری نیز تکلیف نسبت به پرونده های اجرایی و جریانی وضع گردیده است؛ لذا موضوع سالبه به انتفاء بوده و از مصادیق ادغام نمی باشد.

نظر ابرازی:
با توجه به ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری که اشاره ای به جریانی یا مختومه بودن پرونده های اجرای احکام کیفری ندارد و فلسفه ادغام تشدید مجازات می باشد؛ در نتیجه قاضی اجرای احکام کیفری مکلف به ارسال پرونده به دادگاه و درخواست ادغام ارا می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 510 ـ هرگاه پس از صدور حکم معلوم شود محکوم علیه دارای محکومیت های قطعی دیگری است و اعمال مقررات تعدد در میزان مجازات قابل اجراء موثر است قاضی اجرای احکام کیفری به شرح زیر اقدام می کند: الف ـ اگر احکام به طور قطعی صادر یا به لحاظ عدم تجدید نظر خواهی قطعی شده باشند در صورت تساوی دادگاهها پرونده ها را به دادگاه صادرکننده آخرین حکم و در غیر این صورت به دادگاه دارای صلاحیت بالاتر ارسال می کند تا پس از نقض تمام احکام با رعایت مقررات مربوط به تعدد جرم حکم واحد صادر شود. ب ـ اگر حداقل یکی از احکام در دادگاه تجدید نظر استان صادر شده باشد پرونده ها را به این دادگاه ارسال می کند تا پس از نقض تمام احکام با رعایت مقررات مربوط به تعدد جرم حکم واحد صادر شود. چنانچه احکام از شعب مختلف دادگاه تجدید نظر استان صادر شده باشد شعبه صادرکننده آخرین حکم تجدید نظر خواسته صلاحیت رسیدگی دارد. پ ـ در سایر موارد و همچنین در صورتی که حداقل یکی از احکام در دیوانعالی کشور مورد تایید قرار گرفته باشد یا احکام متعدد در حوزه های قضایی استان های مختلف یا در دادگاههای با صلاحیت ذاتی متفاوت صادر شده باشد پرونده ها را به دیوان عالی کشور ارسال می کند تا پس از نقض احکام حسب مورد مطابق بندهای (الف) یا (ب) اقدام شود. تبصره ـ در موارد فوق دادگاه در وقت فوق العاده بدون حضور طرفین به موضوع رسیدگی و بدون ورود در شرایط و ماهیت محکومیت با رعایت مقررات تعدد جرم حکم واحد صادر می کند.

مشاهده ماده 510 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM