نشست قضایی شماره 1398-6143

نشست قضایی شماره 1398-6143

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6143


کد نشست:
1398-6143

تاریخ برگزاری:
1397/07/02

برگزار شده توسط:
استان البرز/ شهر فردیس

موضوع:
بررسی جنبه عمومی ایراد ضرب و جرح عمدی منتج به صدمات مندرج در ماده 614 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375

پرسش:
در مواردی که ایراد ضرب و جرح عمدی منتج به صدمات مندرج در ماده 614 از قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 در باب تعزیرات گردد آیا قضات محترم دادسرا ملزم به اظهارنظر نفیا یا اثباتا نسبت به جنبه عمومی جرم می باشند یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
قضات دادسرا مکلف به اظهارنظر در خصوص جنبه عمومی جرم می باشند. لهذا نظریات ابرازی در حدی که متضمن این استنتاج است تایید می گردد.

نظر اکثریت:
اولا قضات دادسرا ملزم به اظهارنظر در خصوص جنبه عمومی بزه ضرب و جرح عمدی در شرایطی که منتج به صدمات مندرج در ماده 614 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 گردیده باشد هستند لیکن اگر ضرب و جرح عمدی منتج به صدمات مندرج در ماده 614 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 گردد و در کیفرخواست صادره صحبتی از جنبه عمومی آن نشده و به ماده استنادی آن هم اشاره ای نشده باشد دادگاه ها نمی توانند نسبت به جنبه عمومی آن بزه اظهارنظر کنند زیرا جنبه عمومی بزه را دادستان به عنوان مدعی العموم تقاضا می کند پس در خصوص آن باید در قرار نهایی دادسرا نفیا و یا اثباتا اظهارنظر شود.

نظر اقلیت:
اولا قضات دادسرا ملزم به اظهارنظر در خصوص جنبه عمومی بزه ضرب و جرح عمدی در شرایطی که منتج به صدمات مندرج در ماده 614 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 گردیده باشد هستند لیکن در خصوص ایراد ضرب و جرح عمدی منتج به صدمات مندرج در ماده 614 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 اگر شرایط مذکور در ماده فوق را دارا باشد و در کیفرخواست صادره ماده استنادی 614 قید نشده باشد دادگاه ها بایستی به جنبه عمومی جرم رسیدگی کنند.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 614 ـ قطع و از بین بردن تمام زبان کودکی که زمان سخن گفتن او فرا نرسیده موجب دیه کامل است لکن اگر بعدا معلوم شود که لال بوده است مازاد بر یک سوم دیه مسترد می شود.

مشاهده ماده 614 قانون مجازات اسلامی

ماده 614 ـ هر کس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی علیه مرتکب به پرداخت دیه نیز محکوم می شود. تبصره ـ در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 614 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM