نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1383/11/05

برگزار شده توسط:
استان خراسان شمالی/ شهر بجنورد

موضوع:
نصب و تعیین قیم دوم

پرسش:
دادیار سرپرستی تقاضای نصب قیم دوم کرده است و قیم اول نیز با آن موافقت کرده است نحوه رسیدگی در دادگاه چگونه است؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به مواد 1234 قانون مدنی و ماده 51 و 60 و 63 و 94 قانون امور حسبی تعیین قیم دوم (قیم متعدد) بلا اشکال بوده و با پیشنهاد دادسرا و احراز صلاحیت شخصی که به عنوان قیم دوم به دادگاه معرفی و پیشنهاد شده از طرف دادگاه به عنوان قیم دوم منصوب می شود که دادگاه می تواند وظایف آنان را تفکیک کند و اتفاق نظر اعلامی تایید می شود.

نظر اتفاقی:
با توجه به این که طبق ماده 1234 قانون مدنی و نیز قانون امور حسبی تعیین چند قیم بلا اشکال است دادگاه در وقت فوق العاده یا به تشخیص دادگاه در وقت رسیدگی به موضوع رسیدگی کرده و چنان چه صلاحیت قیم دوم را که توسط دادسرا پیشنهاد شده احراز کرد نامبرده را به عنوان قیم منصوب می کند و فرق نمی کند که بدوا اقدام به تعیین چند قیم شود یا در ادامه موقعیت.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 51- در صورتی که متوفی دارای صغاری باشد که اقامتگاه آن ها مختلف است دادگاهی که برای یک نفر از صغار بدوا تعیین قیم کرده است می تواند برای صغاری هم که در حوزه آن دادگاه اقامت ندارند قیم معین نماید و اگر قیم معین نشده باشد دادگاهی که کوچک ترین صغیر در حوزه آن اقامت دارد برای تعیین قیم نسبت به تمام صغار صلاحیت خواهد داشت و اگر معلوم نباشد کدام یک از صغار کوچک ترند هر یک از دادگاه ها که صغیر در حوزه آن دادگاه اقامت دارد صالح است.

مشاهده ماده 51 قانون امور حسبی

ماده 60- برای چند نفر از اشخاص محتاج به قیم می توان یک قیم معین نمود مگر آنکه اداره امور هر یک از آن ها محتاج به قیم علیحده باشد.

مشاهده ماده 60 قانون امور حسبی

ماده 63- در مورد تعدد قیم و همچنین در موردی که ناظر معین شده است دادگاه معین می کند که در صورت اختلاف نظر بین قیم ها یا بین قیم و ناظر به دادگاه یا شخص ثالثی رجوع نماید و یا ترتیب دیگری را برای رفع اختلاف پیش بینی نماید.

مشاهده ماده 63 قانون امور حسبی

ماده 94- در صورتی که قیم متعدد بوده و با شرکت یکدیگر در اموال محجور تعدی یا تفریط نمایند هر یک از آن ها مسئولیت تضامنی دارند و اگر بعضی از قیمین بدون شرکت دیگران تعدی یا تفریط در اموال محجور نمایند مسئولیت متوجه به کسی خواهد بود که تعدی یا تفریط کرده است.

مشاهده ماده 94 قانون امور حسبی

ماده 1234 - در صورتی که محکمه بیش از یک نفر را برای قیمومت تعیین کند می تواند وظایف آن ها را تفکیک نماید.

مشاهده ماده 1234 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM