ماده 429 ـ در مواردی که محکوم به قصاص در زندان است و صاحب حق قصاص بدون عذر موجه یا به علت ناتوانی در پرداخت فاضل دیه یا به جهت انتظار برای بلوغ یا افاقه ولی دم یا مجنی علیه مرتکب را در وضعیت نامعین رها نماید با شکایت محکوم علیه از این امر دادگاه صادرکننده حکم مدت مناسبی را مشخص و به صاحب حق قصاص اعلام می کند تا ظرف مهلت مقرر نسبت به گذشت مصالحه یا اجرای قصاص اقدام کند. در صورت عدم اقدام او در این مدت دادگاه می تواند پس از تعیین تعزیر بر اساس کتاب پنجم «تعزیرات» و گذشتن مدت زمان آن با اخذ وثیقه مناسب و تایید رئیس حوزه قضایی و رئیس کل دادگستری استان تا تعیین تکلیف از سوی صاحب حق قصاص مرتکب را آزاد کند.
مشاهده ماده 429 قانون مجازات اسلامیماده 373 ـ در موارد شرکت در جنایت عمدی حسب مورد مجنی علیه یا ولی دم می تواند یکی از شرکاء در جنایت عمدی را قصاص کند و دیگران باید بلافاصله سهم خود از دیه را به قصاص شونده بپردازند و یا اینکه همه شرکاء یا بیش از یکی از آنان را قصاص کند مشروط بر اینکه دیه مازاد بر جنایت پدید آمده را پیش از قصاص به قصاص شوندگان بپردازد. اگر قصاص شوندگان همه شرکاء نباشند هر یک از شرکاء که قصاص نمی شود نیز باید سهم خود از دیه جنایت را به نسبت تعداد شرکاء بپردازد. تبصره ـ اگر مجنی علیه یا ولی دم خواهان قصاص برخی از شرکاء باشد و از حق خود نسبت به برخی دیگر مجانی گذشت کند یا با آنان مصالحه نماید در صورتی که دیه قصاص شوندگان بیش از سهم جنایتشان باشد باید پیش از قصاص مازاد دیه آنان را به قصاص شوندگان بپردازد.
مشاهده ماده 373 قانون مجازات اسلامیماده 373 - اگر مبیع قبلا در تصرف مشتری بوده باشد محتاج به قبض جدید نیست و همچنین است در ثمن.
مشاهده ماده 373 قانون مدنی