نشست قضایی شماره 1399-7421

نشست قضایی شماره 1399-7421

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7421


کد نشست:
1399-7421

تاریخ برگزاری:
1398/08/14

برگزار شده توسط:
استان گیلان/ شهر شفت

موضوع:
قابل تعلیق بودن یا نبودن ایراد جرح با چاقو و تهدید با چاقو

پرسش:
آیا ایراد جرح با چاقو و تهدید با چاقو قابل تعلیق می باشد؟

نظر هیئت عالی:
منع تعلیق اجرای مجازات در موارد قانونی متوقف بر نص صریح است و در حدود استثناء باید بقدر نص اکتفاء کرد. در موضوع سیوال آنچه در بند پ ماده 47 قانون مجازات اسلامی آمده تهدید و قدرت نمایی است و شامل ایراد جرح با چاقو نمی شود.

نظر اکثریت:
نظر به اینکه 1- قانونگذار صرف قدرت نمایی با چاقو و ایجاد مزاحمت با چاقو را در بند پ ماده 47 قانون مجازات اسلامی آورده است و صراحتی در خصوص ایراد جرح با چاقو و تهدید با چاقو ندارد بنابراین این دو جرم قابل تعلیق می باشند 2- قانونگذار حکیم بوده و نظر به این داشته که هر چند ایراد جرح با چاقو بزه شدیدتری از قدرت نمایی با چاقو و تهدید با چاقو می باشد اما چون بزه قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو جنبه امنیتی و عمومی بیشتری داشته آن را غیر قابل تعلیق دانسته است در حالی که ایراد جرح یا تهدید با چاقو بیشتر جنبه شخصی داشته و متوجه شاکی می باشد و ممکن است در یک مکان خصوصی رخ دهد و امنیت عمومی را خدشه دار ننماید البته اگر همین تهدید با چاقو در ملاء عام باشد و صدق قدرت نمایی با چاقو را نماید غیر قابل تعلیق است. قانونگذار بیشتر نظر به نظم و امنیت عمومی داشته چرا که قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو امنیت جامعه را سلب می نماید. 3- قانون صراحت دارد و باید از اجتهاد در مقابل نص بپرهیزیم. 4- ایراد جرح با چاقو تهدید با چاقو ایجاد مزاحمت با چاقو و قدرت نمایی با چاقو هر کدام جرم خاصی هستند و تعریف خاص خود را دارند. 5- تفسیر به نفع متهم ایجاب می کند که قابل تعلیق باشند.

نظر اقلیت:
نظر به اینکه قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو قابل تعلیق نیست به طریق اولی ایراد جرح با چاقو که شدیدتر است قابل تعلیق نمی باشد. تهدید با چاقو نیز نوعی قدرت نمایی بوده و قابل تعلیق نمی باشد. به عبارتی تهدید با چاقو نوعی قدرت نمایی و مزاحمت با چاقو می باشد و ایراد جرح با چاقو قدرت نمایی و مزاحمت مستتر می باشد. بنابراین قابل تعلیق نیست.

مبحث:
حقوق جزای عمومی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 617 ـ دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آنها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد. تبصره 1 ـ هرگاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است. تبصره 2 ـ هرگاه در مورد اینکه دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقلال امرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 617 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM