نشست قضایی شماره 1400-8187

نشست قضایی شماره 1400-8187

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8187


کد نشست:
1400-8187

تاریخ برگزاری:
1399/06/06

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر ساری

موضوع:
ممنوعیت انتشار اسناد و اطلاعات محرمانه

پرسش:
متهم به جهت مسیولیت خود در زمان اشتغال به یکی از اسناد محرمانه دسترسی داشته است و در همان زمان نسبت به نگهداری نسخه ای از این سند در منزل اقدام می نماید و بعد از زمان بازنشستگی در یکی از پرونده های قضایی نسبت به ارایه این سند محرمانه به محکمه قضایی در جهت اثبات ادعای خود اقدام می نماید. با توجه به مطالب مذکور آیا شخص مذکور مرتکب بزه شده است؟

نظر هیئت عالی:
آنچه که در ماده 2 قانون انتشار و افشای اسناد محرمانه مصوب سال 53 ناظر به کارکنان بالفعل مذکور در ماده 1 می باشد. نظر به اینکه مرتکب در زمان تقاعد اقدام به عمل مذکور کرده است نتیجتا از شمول ماده مرقوم خارج است.

نظر اکثریت:
با توجه به اینکه سند موضوع شکایت جزء اسناد محرمانه محسوب شده و متهم پرونده اگرچه به حسب وظیفه سازمانی و شغلی به این سند دسترسی داشته است اما اجازه خروج این سند از سازمان و نگهداری شخصی نداشته است تا بتواند در زمانی دیگر از این سند حتی جهت احقاق حق استفاده نماید؛ لذا رفتار ایشان جرم بوده و با توجه به اینکه متهم اسنادی که به حسب وظیفه به ایشان سپرده شده بود را نگهداری و مخفی داشته است و سپس نسبت به افشای این سند از طریق ارایه به دادگاه اقدام داشته است؛ لذا به موجب ماده 604 و 648 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 مستوجب تعقیب کیفری خواهد بود.

نظر اقلیت:
در فرض سوال اگرچه متهم نسبت به نگهداری شخصی از سند محرمانه که بر اساس موقعیت شغلی به آن دسترسی داشته اقدام داشته است اما ایشان این سند را به دادگاه ارایه داده است که مرجع قانونی و قضایی است نه اینکه به صورت عمومی انتشار دهد و در دسترس عموم قرار داده باشد و از طرفی خود تحقیقات مقام قضایی هم محرمانه است و این سند هم به یک پرونده قضایی که تحقیقات محرمانه دارد ارایه شده است؛ لذا رفتار ایشان را نمی توان جرم تلقی کرد.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی

کلمات کلیدی:

مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2 ـ هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.

مشاهده ماده 2 قانون مجازات اسلامی

ماده 648 ـ قطع نخاع دیه کامل و قطع جزئی از آن به نسبت مساحت عرض دیه دارد.

مشاهده ماده 648 قانون مجازات اسلامی

ماده 604 ـ گوش شنوا و ناشنوا یا معیوبی که لاله آن سالم و دارای حس و حیات کامل باشد در احکام این فصل یکسان هستند.

مشاهده ماده 604 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM