نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1397/02/19

برگزار شده توسط:
استان مرکزی/ شهر اراک

موضوع:
عنوان مجرمانه بردن اموال مغازه توسط شاگرد

پرسش:
در صورت سرقت اموال از مخدوم توسط خادم (شاگرد مغازه) که به تعبیری امین اموال نیز هست آیا موضوع سرقت تلقی می گردد یا خیانت در امانت؟

نظر هیئت عالی:
در بزه خیانت در امانت عنصر سپردن شرط تحقق است لهذا نسبت به اموال سپرده نشده عنوان مذکور صادق نیست و در صورت ربودن اجناس بزه سرقت تحقق یافته است.

نظر اکثریت:
باید موضوع را به صورت موردی و با مصداق بررسی نمود؛ اگر مغازه به صورت کلی به متهم جهت فروش اجناس سپرده شده باشد اموال به صورت امانت جهت فروش در اختیار متهم بوده لذا در اینجا خیانت در امانت است. اما در صورتی که اموال به وی سپرده نشده و شخص به صورت کمک در مغازه حضور پیدا کند در اینجا سرقت صورت گرفته است؛ چرا که در اینجا سپردن محقق نمی باشد.

نظر اقلیت:
در خصوص فرض سوال با توجه به اینکه رابطه امانی وجود ندارد یعنی سپردنی در کار نیست لذا موضوع خیانت در امانت منتفی است. در سرقت صاحب مال هیچ گونه رضایتی ندارد اما در خیانت در امانت صاحب مال با رضایت اموالش را در اختیار قرار داده است.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 674 ـ هرگاه در مهلتی که به طریق معتبری برای بازگشت منفعت زائل یا ناقص شده تعیین گردیده عضوی که منفعت قائم به آن است از بین برود به عنوان مثال چشمی که بینایی آن به طور موقت از بین رفته است از حدقه بیرون بیاید مرتکب فقط ضامن ارش زوال موقت آن منفعت است و چنانچه از بین رفتن آن عضو به سبب جنایت شخص دیگر باشد مرتکب دوم ضامن دیه کامل آن عضو میباشد.

مشاهده ماده 674 قانون مجازات اسلامی

ماده 656 ـ شکستن هریک از استخوان های ترقوه در صورتی که بدون عیب درمان شود موجب چهار درصد دیه کامل و در صورتی که درمان نشود و یا با عیب درمان شود موجب نصف دیه کامل است.

مشاهده ماده 656 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM