نشست قضایی شماره 1398-6010

نشست قضایی شماره 1398-6010

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6010


کد نشست:
1398-6010

تاریخ برگزاری:
1397/07/18

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر نائین

موضوع:
تکلیف دادگاه در صورت اعلام مشخصات غیر واقعی از ناحیه متهم

پرسش:
چنانچه در پرونده ای متهم در تمام مراحل تعقیب و دادرسی و صدور حکم مشخصات فرد دیگری را به دادسرا و دادگاه اعلام نموده و حکم محکومیت صادر گردد و در حین اجرای حکم این مساله معلوم گردد تکلیف قاضی اجرای احکام و دادگاه صادر کننده حکم و دادسرا چیست؟

نظر هیئت عالی:
در فرض استعلام که متهم در پرونده نام خود را تا مرحله صدور کیفرخواست به نام غیرواقعی اعلام نموده و بعد از ارجاع پرونده به دادگاه در جلسه رسیدگی نام خود را با هویت واقعی اعلام داشته است با عنایت به اینکه اتهام مذکور در کیفرخواست متوجه همان شخص می باشد که هویت واقعی خود را در دادگاه مشخص نموده است اصلاح آن در این مرحله از رسیدگی با منعی مواجه نمی باشد و نیازی به اعاده پرونده جهت اصلاح کیفرخواست نیست.

نظر اکثریت:
با توجه به ماده 381 قانون آیین دادرسی کیفری و با وحدت ملاک از مواد 457 و 309 قانون مزبور که موارد صدور رای تصحیحی را به صورت تمثیلی بیان نموده است ضمن تنظیم صورتجلسه و با اعلام مراتب از سوی اجرای احکام کیفری به دادگاه صادر کننده حکم دادگاه مربوط می تواند راسا با مشخصات واقعی محکوم علیه رای را اصلاح کند و با تذکر در رای از شخص دیگر رفع سوء سابقه شود. هرچند در عمل در رایی که تجدیدنظرخواهی شده است مشکلاتی حادث می گردد و بهتر است از اداره حقوقی پیرامون موضوع استعلام صورت گیرد.

نظر ابرازی:
نظر به اینکه مفاد ماده 381 قانون مذکور موضوعا تصحیح رای ناشی از سهو قلم و خطا می باشد نه اصلاح آن؛ فلذا مورد از موارد اعاده دادرسی می باشد نه اعمال ماده مربوطه.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 381 ـ هرگاه در تنظیم و نوشتن رای دادگاه سهو قلمی مانند کم یا زیاد شدن کلمه ای رخ دهد و یا اشتباهی در محاسبه صورت گیرد چنانچه رای قطعی باشد یا به علت عدم تجدید نظرخواهی و انقضای مواعد قانونی قطعی شود یا هنوز از آن تجدید نظرخواهی نشده باشد دادگاه خود یا به درخواست ذینفع یا دادستان رای تصحیحی صادر می کند. رای تصحیحی نیز ابلاغ می شود. تسلیم رونوشت یا تصویر هریک از آراء جداگانه ممنوع است. رای دادگاه در قسمتی که مورد اشتباه نیست درصورت قطعیت اجراء می شود. تبصره 1 ـ در مواردی که اصل رای دادگاه قابل واخواهی تجدید نظر یا فرجام است تصحیح آن نیز در مدت قانونی قابل واخواهی تجدید نظر یا فرجام میباشد. تبصره 2 ـ هرگاه رای اصلی به واسطه واخواهی تجدید نظر یا فرجام نقض شود رای تصحیحی نیز بی اعتبار می شود.

مشاهده ماده 381 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 309 ـ صلاحیت دادگاه برای رسیدگی به جرایم اشخاص موضوع مواد (307) و (308) این قانون اعم از آن است که در زمان تصدی سمت های مذکور یا قبل از آن مرتکب جرم شده باشند.

مشاهده ماده 309 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM