نشست قضایی شماره 1397-5355

نشست قضایی شماره 1397-5355

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5355


کد نشست:
1397-5355

تاریخ برگزاری:
1380/06/26

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر تنکابن

موضوع:
نیاز به تقدیم دادخواست در فرم های مخصوص در دعاوی تصرف عدوانی

پرسش:
با توجه به تبصره ذیل ماده 177 قانون آیین دادرسی مدنی مبن ی بر اینکه در مورد دعاوی حقوقی رفع تصرف عدوانی و رفع مزاحمت تشریفات مقرر در آ یین دادرسی مدنی لازم الرعایه نیست آیا می توان این گونه استنباط کرد که حتی نیاز به ارایه فرم دادخواست به شکل حقوقی ندارد و آیا می توان دعاوی این چنین را در ورقه های عادی نوشت و تحویل دادگاه داد؟

نظر هیئت عالی:
مستفاد از مواد 2 و 48 قانون آیین دادرسی مدنی این است که طرح و اقامه دعاوی تصرف عدوانی و ممانعت از حق و رفع مزاحمت با ید روی اوراق چاپی دادخواست و برابر ضوابط قانونی تنظیم شود. در نهایت نحو ه رسیدگی به دعاوی مذکور از حیث ابلاغ اوراق اخطاریه و جریان دادخواست و دادرسی تابع تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی نبوده و باید با سرعت و خارج از نوبت رسیدگی شود همچنآنکه رسیدگی به شکایت تصرف عدوانی به طریق کیفری مذکور در ماده 690 قانون مجازات اسلامی هم باید به سرعت و خارج از نوبت انجام شود.

نظر اتفاقی:
رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی را در خصوص نحوه رسیدگی و حذف تشریفات دادرسی را لازم نمی دانند و ارایه دعوا در فرم دادخواست را لازم می دانند.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 177 - رسیدگی به دعاوی موضوع این فصل تابع تشریفات آیین دادرسی نبوده و خارج از نوبت بعمل می آید.

مشاهده ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 2 - هیچ دادگاهی نمی تواند به دعوایی رسیدگی کند مگر اینکه شخص یا اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی آنان رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشند.

مشاهده ماده 2 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 48 - شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست می باشد. دادخواست به دفتر دادگاه صالح و در نقاطی که دادگاه دارای شعب متعدد است به دفتر شعبه اول تسلیم می گردد.

مشاهده ماده 48 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM