نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1389/08/01

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر کاشمر

موضوع:
اولویت توقیف اموال نسبت به مهر

پرسش:
چنان چه مالی برای اجرای مهر توقیف و سپس مشخص شود که مال برای بدهکاری محکوم علیه قبلا توقیف شده است کدام مقدم تر است؛ مهر یا بدهکاری؟ (با توجه به ممتازه بودن مهر به عنوان دیون بدهکار متوفی مواد 154 و 226 قانون امور حسبی و 148 قانون اجرای احکام مدنی که برای مهر اجراییه صادر می شود و اول به اجرا رفته و توقیف نشده و بعد از توقیف.)

نظر هیئت عالی:
نشست قضایی (5) مدنی: علی رغم ناچیز بودن ممتاز شناخته شدن مهر که نهایتا تا مبلغ 000/200 ریال آن به عنوان دین ممتاز شناخته شده (بند (3) ماده 148 قانون اجرای احکام مدنی ) نظر به این که تامین و توقیف و یا عملیات اجرایی منجر به توقیف به موجب بند (1) ماده مرقوم پیش بینی شده که مقدم بر ممتاز شناخته شدن رقم مذکور است لذا آن چه توقیف شده مقدم بر مهر محسوب می¬شود و نظر اتفاقی دادگستری کاشمر تایید می¬شود.¬

نظر اکثریت:
چون در اجرا توقیف شده اولویت دارد و نوبت به بقیه دیون نمی¬رسد.

نظر اقلیت:
*

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 154- درخواست باید کتبی و مشتمل بر امور زیر باشد: 1- مشخصات غائب. 2- تاریخ غیبت. 3- دلائلی که به موجب آن درخواست کننده حق درخواست صدور حکم موت فرضی را دارد. 4- ادله و اسنادی که مطابق ماده 1020 و 1021 و 1022 قانون مدنی ممکن است به موجب آن ادله و اسناد درخواست حکم موت فرضی غائب را نمود.

مشاهده ماده 154 قانون امور حسبی

ماده 226- ورثه ملزم نیستند غیر از ترکه چیزی به بستانکاران بدهند و اگر ترکه برای اداء تمام دیون کافی نباشد ترکه مابین تمام بستانکاران به نسبت طلب آن ها تقسیم می شود مگر اینکه آن را بدون شرط قبول کرده باشند که در این صورت مطابق ماده 246 مسئول خواهند بود. در موقع تقسیم دیونی که به موجب قوانین دارای حق تقدم و رجحان هستند رعایت خواهد شد. بستانکاران زیر هر یک به ترتیب حق تقدم بر دیگران دارند: طبقه اول الف- حقوق خدمه خانه برای مدت سال آخر قبل از فوت. ب- حقوق خدمتگذاران بنگاه متوفی برای مدت شش ماه قبل از فوت. ج- دستمزد کارگرانی که روزانه یا هفتگی مزد می گیرند برای مدت سه ماه قبل از فوت. طبقه دوم طلب اشخاصی که مال آن ها به عنوان ولایت یا قیمومت تحت اداره متوفی بوده نسبت به میزانی که متوفی از جهت ولایت و یا قیمومت مدیون شده است. این نوع طلب در صورتی دارای حق تقدم خواهد بود که موت در دوره قیمومت یا ولایت و یا در ظرف یک سال بعد از آن واقع شده باشد. طبقه سوم طلب پزشک و داروفروش و مطالباتی که به مصرف مداوای متوفی و خانواده اش در ظرف سال قبل از فوت رسیده است. طبقه چهارم الف- نفقه زن مطابق ماده 1206 قانون مدنی. ب- مهریه زن تا میزان ده هزار ریال. طبقه پنجم سایر بستانکاران.

مشاهده ماده 226 قانون امور حسبی

ماده 148 ـ در هر مورد که اجراییه های متعدد به قسمت اجراء رسیده باشد دادورز ( مامور اجرا) باید حق تقدم هر یک از محکوم لهم را به ترتیب زیر رعایت نماید: 1 ـ اگر مال منقول یا غیرمنقول محکوم علیه نزد محکوم له رهن یا وثیقه یا مورد معامله شرطی و امثال آن یا در توقیف تامینی یا اجرایی باشد محکوم له نسبت به مال مزبور به میزان محکوم به بر سایر محکوم لهم حق تقدم خواهد داشت. 2 ـ خدمه خانه و کارگر و مستخدم محل کار محکوم علیه نسبت به حقوق و دستمزد شش ماه خود. 3 ـ نفقه زن و هزینه نگهداری اولاد صغیر محکوم علیه برای مدت شش ماه و مهریه تا میزان دویست هزار یال. 4 ـ بستانکاران طبقات مذکور در بندهای دوم و سوم نسبت به بقیه طلب خود و سایر بستانکاران.

مشاهده ماده 148 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM