نشست قضایی شماره 1399-7053

نشست قضایی شماره 1399-7053

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7053


کد نشست:
1399-7053

تاریخ برگزاری:
1398/01/08

برگزار شده توسط:
استان مازندران/ شهر گلوگاه

موضوع:
پیدا کردن گوشی تلفن همراه مفقودی و تصرفات در آن

پرسش:
شخص "الف" شکایتی مبنی بر مفقودی گوشی تلفن همراه مطرح می شود پس از ردیابی مشخص می شود که خط تلفن همراه "ب" داخل گوشی فعال شده است. "ب" مدعی می شود که گوشی را در خیابان پیدا کرده است لکن چون گوشی قفل بوده برای پیدا کردن صاحب گوشی چاره ای جز شکستن رمز گوشی نداشت لذا اقدام به فلش و باز کردن رمز گوشی می کند از طرفی چون مالک اصلی خط تلفن همراه موجود در گوشی را سوزانده بود شماره ای جهت تماس در گوشی وجود نداشت. بعد از تحقیقات مشخص می شود که "ب" برنامه هایی داخل گوشی نصب کرده و از آن استفاده شخصی داشته و حتی اقدام به حذف تصاویر و اطلاعات موجود در تلفن همراه کرده و تنها تصاویر خصوصی "الف" را نگه داشته است و نیز اقدامی در خصوص بازگرداندن گوشی پیدا شده انجام نداد.

نظر هیئت عالی:
صرف یافتن گوشی و استفاده از آن و عدم تلاش برای پیدا کردن صاحب آن فاقد وصف کیفری است.

نظر اتفاقی:
در فرض سوال ؛ احراز نیت مجرمانه در زمانی که متهم گوشی را پیدا کرده و قفل آن را شکسته است و نیز در مرحله ای که به رغم تقاضای استرداد؛ گوشی را پس نمی دهد اهمیت تعیین کننده دارد. اگر در مورد اول؛ وی به قصد تملک و تصاحب مال بدون قصد بازگشت آن ولو با فرض پیدا شدن صاحبش را داشته باشد؛ اقدام وی برای شکستن قفل و رمز گوشی و.. . از مصادیق دسترسی غیر مجاز مطابق جرایم رایانه ای بوده و نیز اگر قصد تصاحب داشته است و به رغم پیدا شدن مالک و مطالبه آن از وی گوشی را پس ندهد؛ از مصادیق تحصیل مال از طریق نامشروع می باشد. در غیر این صورت صرف پیدا نمودن گوشی و استفاده از آن وحتی تلاش نکردن یابنده برای شناسایی مالک را نمی توان واجد وصف مجرمانه دانست.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری , جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 4 ـ اصل برائت است. هرگونه اقدام محدودکننده سالب آزادی و ورود به حریم خصوصی اشخاص جز به حکم قانون و با رعایت مقررات و تحت نظارت مقام قضایی مجاز نیست و در هر صورت این اقدامات نباید به گونهای اعمال شود که به کرامت و حیثیت اشخاص آسیب وارد کند.

مشاهده ماده 4 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 1ـ هرکس به طور غیرمجاز به داده ها یا سامانه های رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مشاهده ماده 1 قانون جرایم رایانه ای

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM