نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1384/03/07

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر شهرضا

موضوع:
تعهدات وکیل

پرسش:
شخص (الف) دارنده چک حامل بوده به لحاظ مسافرت به خارج از کشور چک را به شخص (ب) داده و در محضر به وی وکالت داده تا شکایت کیفری و اقامه دعوای حقوقی کند. شخص (ب) شکایت کیفری و اقامه دعوای حقوقی کرده و صادر کننده چک را محکوم به پرداخت وجه چک در حق خودش کرده است. پس از صدور اجراییه و اعمال قانون محکومیت های مالی محکوم له طی لایحه ای اظهار داشته که به حق و حقوق خود رسیده و پرونده مختومه شده است. حال شخص (الف) علیه شخص (ب) اقامه دعوا مبنی بر مطالبه وجه چک کرده و اظهار داشته است که به حق و حقوق خود نرسیده است. خوانده ی دعوا در دفاع اظهار داشته است که: من بدون اخذ وجه اعلام رضایت کرده ام. آیا شخص (الف) می تواند از شخص (ب) وجه چک را مطالبه کند؟

نظر هیئت عالی:
مطابق ماده 668 قانون مدنی وکیل باید حساب مدت وکالت خود را به موکل بدهد و آن چه به جای او دریافت کرده است به او رد کند. در فرض سوال چنان چه در وکالت نامه به صراحت اختیار صلح و سازش یا اعلام رضایت و گذشت به وکیل تفویض نشده باشد وکیل در قبال موکل مسیول و ضامن است و در صورت داشتن اختیار صلح و سازش باید رعایت مصلحت و غبطه موکل را کرده باشد. با این ترتیب هرگاه از تقصیر وکیل خسارتی به موکل وارد شود که عرفا وکیل مسبب آن محسوب می شود مسیول خواهد بود.

نظر اتفاقی:
نظر اول: به استناد ماده 668 قانون مدنی وکیل در قبال موکل خود مسیول است و باید در چارچوب وکالت وجه چک را اخذ و مسترد دارد. در هر صورت چه وجهی دریافت کرده باشد و چه ابرای ذمه کرده باشد در قبال موکل مسیولیت پرداخت دارد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 668 - وکیل باید حساب مدت وکالت خود را به موکل بدهد و آن چه را که به جای او دریافت کرده است به او رد کند.

مشاهده ماده 668 قانون مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM