نشست قضایی شماره 1397-5368

نشست قضایی شماره 1397-5368

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1397-5368


کد نشست:
1397-5368

تاریخ برگزاری:
1383/11/06

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر تربت حیدریه

موضوع:
تعقیب و دفاع از دعاوی مدنی و کیفری شرکت های تعاونی توسط نماینده شرکت

پرسش:
آیا حضور نماینده شرکت های تعاونی برای تعقیب دعاوی شرکت در دادسرا و دادگاه وجاهت قانونی دارد؟ و آیا نمایندگی قابل پذیرش است یا خیر؟

نظر هیئت عالی:
با توجه بـه اینکـه مطـابق مـلاک قـانون محاسـبات عمومی کشور شرکت هایی که بیش از پنجـاه درصـد آن متعلـق بـه دولـت یـا موسسات دولتی است شرکت های دولتی محسوب می شوند و نظر به اینکه به موجب مـاده 8 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسـلامی ایـران (اصـلاحی 1377/7/5»: (عضـو در شرکت های تعاونی شخصی است حقیقی یا حقوقی غیردولتـی منـدرج در ایـن قـانون.» شرکت تعاونی برای تعقیب دعاوی شـرکت در دادسـرا و دادگـاه بایـد وکیـل دادگسـتری انتخاب و معرفی کند و یا اینکه با توجه به تبصره ماده 37 قانون مذکور هیات مدیره راسـا نسبت به تعقیب و دفاع از دعاوی اعم از مدنی یا کیفری اقدام کند. انتخاب وکیل نیـز بایـد از طریق هیات مدیره صورت گیرد.

نظر اتفاقی:
مستفاد از ماده 32 قانون آیـین دادرسـی مـدنی و مـواد 4 و 5 قـانون محاسـبات عمـومی کـه شرکت های دولتی را شرکت هایی دانسته که با سرمایه دولت (بیش از پنجـاه درصـد آن دولتـی باشد) تاسیس شده باشند لذا قبول نمایندگی فقط از طرف شرکت ها و موسسات دولتـی قابـل پذیرش است و درخصوص سایر شرکت ها و موسسات حقوقی نمایندگی قابل قبول نیسـت و شخص مدیر عامل یا وکیل قانونی وی باید در دعوا شرکت کند لیکن به نماینده معرفی شده از طرف مسوول یا مدیر عامل شرکت یا موسسه دولتـی نـه خوانـده و نـه دادگـاه حـق ایـراد و اعتراض را ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM