نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1386/10/02

برگزار شده توسط:
استان خراسان شمالی/ شهر شیروان

موضوع:
امضای شوهرذیل صورت جهیزیه به منزله رسید وتحویل جهیزیه

پرسش:
زنی بعد از وقوع طلاق با تقدیم دادخواستی به طرفیت شوهر سابقش پنج مثقال طلا از زوج را مطالبه نموده است و برای اثبات ادعای خود به صورت جهیزیه ای که به امضای شوهرش رسیده و پنج مثقال طلا نیز در آن درج شده بود استناد نمود. زوج نیز در مقام دفاع منکر دریافت پنج مثقال طلا بود. تکلیف قاضی رسیدگی کننده به پرونده چیست؟

نظر هیئت عالی:
با عنایت به این که امضای زوج ذیل صورت جهیزیه به منزله قبول تعلق جهیزیه به زوجه است؛ بنابراین در صورت اثبات تحویل جهیزیه به شوهر نامبرده مکلف به استرداد جهیزیه از جمله طلای مورد سوال می باشد و مآلا حکم به محکومیت شوهر به استرداد و رد مال صادر خواهد شد.

نظر اکثریت:
نظر به این که امضای ذیل صورت جهیزیه به وسیله شوهر به منزله تحویل جهیزیه می باشد و زمانی که تحویل جهیزیه به شوهر ثابت شود مشارالیه مکلف به استرداد آن می باشد در مانحن فیه خواهان به پرداخت و استرداد پنج مثقال طلا محکوم می-شود.

نظر اقلیت:
نظر به این که امضای ذیل صورت جهیزیه به وسیله شوهر عرفا دلالت بر این ندارد که تمامی اموال مندرج در آن از جمله پنج مثقال طلا تحویل ایشان گردیده و در تصرف وی می باشد بلکه شوهر تعلق این اشیا به زوجه را تایید کرده است. بنابراین نسبت به پنج مثقال طلای مورد مطالبه که استفاده از آن اختصاص به خواهان (زوجه) دارد مشارالیه در صورتی می¬تواند استرداد آن را بخواهد که انتزاع ید خود و تصرف انحصاری شوهر را ثابت نماید. لذا با توجه به این که خواهان (زوجه) دلیلی برای اثبات خود ارایه نداده است دعوای ایشان محکوم بر بی حقی می باشد.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM