نشست قضایی شماره 1400-8395

نشست قضایی شماره 1400-8395

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8395


کد نشست:
1400-8395

تاریخ برگزاری:
1399/06/20

برگزار شده توسط:
استان لرستان/ شهر دورود

موضوع:
عنصر قانونی استفاده از انشعاب غیر مجاز آب و گاز و تلفن

پرسش:
اگر کسی که به عنوان نصاب وی را می شناسند نسبت به نصب علمک یا لوله گاز به صورت غیر مجاز اقدام نماید؛ آیا عمل وی جرم محسوب می شود یا خیر؟ در صورت جرم بودن مبنا کدام قانون است؟

نظر هیئت عالی:
چنانچه پس از انشعاب غیرمجاز از گاز استفاده شود؛ عمل نصاب معاونت در جرم محسوب می گردد؛ با نظریه اقلیت در حد این استنتاج موافقت می شود.

نظر اکثریت:
با عنایت به اینکه در ماده 2 قانون مجازات اسلامی بیان شده هر فعلی یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده جرم محسوب می گردد؛ چون عمل نصاب مشمول قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب برق تلفن و گاز مصوب 1396 نبوده و این قانون مربوط به استفاده کنندگان هست پس عمل نصاب در قانون برای آن مجازات تعیین نشده و جرم محسوب نمی شود؛ لذا قرار منع تعقیب صادر می گردد.

نظر اقلیت:
هر چند نصاب فقط نصب کننده بوده و استفاده ای صورت نگرفته اما چون اقدامات نصاب وقوع جرم را تسهیل نموده در اجرای ماده 126 قانون مجازات اسلامی معاون در جرم استفاده کنندگان غیر مجاز از آب و گاز و تلفن بوده و به عنوان معاون قابل پیگیری می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 2 ـ هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود.

مشاهده ماده 2 قانون مجازات اسلامی

ماده 126 ـ اشخاص زیر معاون جرم محسوب می شوند: الف ـ هرکس دیگری را ترغیب تهدید تطمیع یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه یا فریب یا سوء استفاده از قدرت موجب وقوع جرم گردد. ب ـ هرکس وسایل ارتکاب جرم را بسازد یا تهیه کند یا طریق ارتکاب جرم را به مرتکب ارائه دهد. پ ـ هرکس وقوع جرم را تسهیل کند. تبصره ـ برای تحقق معاونت در جرم وحدت قصد و تقدم یا اقتران زمانی بین رفتار معاون و مرتکب جرم شرط است. چنانچه فاعل اصلی جرم جرمی شدیدتر از آنچه مقصود معاون بوده است مرتکب شود معاون به مجازات معاونت در جرم خفیف تر محکوم می شود.

مشاهده ماده 126 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM