نشست قضایی شماره 1400-8164

نشست قضایی شماره 1400-8164

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-8164


کد نشست:
1400-8164

تاریخ برگزاری:
1399/08/21

برگزار شده توسط:
استان یزد/ شهر بافق

موضوع:
مرجع صالح به رسیدگی به جرایم دارویی

پرسش:
حسب گزارش و صورتجلسه کشف معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آقای الف متصدی عطاری اقدام به نگهداری و عرضه مقادیری قرص استامینوفن کدیین و دیازپام تولید شرکتهای داخلی به ارزش پنجاه میلیون ریال نموده است. آیا عمل مذکور جرم است؟ رسیدگی به آن در صلاحیت چه مرجعی است؟

نظر هیئت عالی:
خرید و فروش و عرضه داروهای غیرمجاز ساخت داخل از سوی افراد فاقد صلاحیت و فاقد مجوز قانونی تخلف محسوب می شود و رسیدگی به آن در صلاحیت شعب عادی سازمان تعزیرات حکومتی است.

نظر اکثریت:
با توجه به تبصره الحاقی به ماده 18 قانون قاچاق کالا و ارز 1394 خرید و فروش اقلام قانون قاچاق مثل دارو تخلف است و در صلاحیت تعزیرات حکومتی است و در حکم قاچاق کالای مشروط است. لذا جرم نسبت به میزان کالای مکشوفه (ضریب) تخلف است. این قانون موخر است و قانون مربوط به مقررات پزشکی قابل استناد نیست.

نظر اقلیت:
خریدو فروش داروهای داخلی از ناحیه اشخاص غیر مجاز مشمول ماده 3 قانون مربوط به مقررات پزشکی است و مداخله در امور پزشکی و در صلاحیت دادگاه انقلاب و جرم درجه شش است.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 18ـ هر شخص که مرتکب قاچاق کالا و ارز و حمل و یا نگهداری آن شود علاوه بر ضبط کالا یا ارز به جریمه های نقدی زیر محکوم می شود: الف ـ کالای مجاز: جریمه نقدی یک تا دو برابر ارزش کالا ب ـ کالای مجاز مشروط: جریمه نقدی معادل یک تا سه برابر ارزش کالا پ ـ کالای یارانه ای: جریمه نقدی معادل دو تا چهار برابر ارزش کالا ت ـ ارز: جریمه نقدی ارز ورودی یک تا دو برابر بهای ریالی آن و جریمه نقدی ارز خروجی دو تا چهار برابر بهای ریالی آن جریمه نقدی خرید فروش یا حواله ارز دو برابر بهای ریالی آن (الحاقی 21/07/1394) تبصره 1ـ عرضه و فروش کالای قاچاق موضوع این ماده ممنوع و مرتکب به حداقل مجازات های مقرر در این ماده محکوم می شود. (اصلاحی 21/07/1394) تبصره 2ـ فهرست کالاهای یارانه ای با پیشنهاد وزارتخانه­های امور اقتصادی و دارایی و صنعت معدن و تجارت تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد. تبصره 3ـ وزارت صنعت معدن و تجارت مکلف است فهرست کالاهای مجاز مشروط را اعلام نماید. تبصره 4ـ خرید فروش حمل یا نگهداری کالاهایی که موضوع قاچاق قرار می گیرند به صورت تجاری مانند فرآورده های نفتی و دارویی خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالای مزبور حسب مورد به حداقل جریمه نقدی مقرر در این ماده محکوم می شود. دولت مکلف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون دستورالعمل موردنیاز را تصویب نماید. ( الحاقی 21/07/1394)

مشاهده ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM