ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

متن کامل ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.

ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

متن کامل ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.

ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده 18ـ هر شخص که مرتکب قاچاق کالا و ارز و حمل و یا نگهداری آن شود علاوه بر ضبط کالا یا ارز به جریمه های نقدی زیر محکوم می شود:

ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392/10/03

ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ممشاهده ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392/10/03

قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز / ماده 18

ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳

متن ماده 18
قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
  • ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

    متن کامل 18 ماده

    مصوب ۱۳۹۲/۱۰/۰۳
متن ماده ۱۸

ماده 18ـ هر شخص که مرتکب قاچاق کالا و ارز و حمل و یا نگهداری آن شود علاوه بر ضبط کالا یا ارز به جریمه های نقدی زیر محکوم می شود:

الف ـ کالای مجاز: جریمه نقدی یک تا دو برابر ارزش کالا
ب ـ کالای مجاز مشروط: جریمه نقدی معادل یک تا سه برابر ارزش کالا
پ ـ کالای یارانه ای: جریمه نقدی معادل دو تا چهار برابر ارزش کالا
ت ـ ارز: جریمه نقدی ارز ورودی یک تا دو برابر بهای ریالی آن و جریمه نقدی ارز خروجی دو تا چهار برابر بهای ریالی آن جریمه نقدی خرید فروش یا حواله ارز دو برابر بهای ریالی آن (الحاقی 21/07/1394)
تبصره 1ـ عرضه و فروش کالای قاچاق موضوع این ماده ممنوع و مرتکب به حداقل مجازات های مقرر در این ماده محکوم می شود. (اصلاحی 21/07/1394)
تبصره 2ـ فهرست کالاهای یارانه ای با پیشنهاد وزارتخانه­های امور اقتصادی و دارایی و صنعت معدن و تجارت تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.
تبصره 3ـ وزارت صنعت معدن و تجارت مکلف است فهرست کالاهای مجاز مشروط را اعلام نماید.
تبصره 4ـ خرید فروش حمل یا نگهداری کالاهایی که موضوع قاچاق قرار می گیرند به صورت تجاری مانند فرآورده های نفتی و دارویی خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالای مزبور حسب مورد به حداقل جریمه نقدی مقرر در این ماده محکوم می شود. دولت مکلف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ لازم الاجراءشدن این قانون دستورالعمل موردنیاز را تصویب نماید. ( الحاقی 21/07/1394)

ماده 17ـ وزارت امور خارجه موظف است با بهره گیری از تمام ظرفیتهای دیپلماسی خود مصوبات ستاد در زمینه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز را در حل مشکلات پیش­روی مبارزه با قاچاق رعایت کند و در فرآیند مذاکرات مقدماتی موافقتنامه های همکاری دو یا چند جانبه به آنها توجه نماید.

نمایش ماده

ماده 19ـ در صورتی که کالای قاچاق موضوع ماده (18) این قانون با کالای دیگر مخلوط شود و امکان تفکیک وجود نداشته باشد تمام کالا ضبط و پس از کسر جریمه های ماده مذکور و سایر هزینه­های قانونی به نسبت کالای غیر قاچاق از حاصل فروش به مالک مسترد می شود.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 59-15-57 - مورخ 1395/02/26
2
نظریه مشورتی شماره 1400-54-434 ک - مورخ 1400/09/09
1-حسب تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که بیان می دارد: خرید فروشحمل یا نگهداری کالاهایی که موضوع قاچاق قرار می گیرند به صورت تجاری مانند فرآورده های نفتی و دارویی خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالای مزبور به حداقل جریمه نقدی مقرر در این ماده محکوم می شود دولت مکلف است ظرف مدت دو ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون خرید و فروش و حمل و نگهداری دارو خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف دانسته شده و رسیدگی به تخلفات موجود در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در صلاحیت سازمان تعزیرات می باشد؛ از سوی دیگر حسب بند «الف» و تبصره یک ماده 27 همین قانون ساخت و حمل و نگهداری و عرضه و فروش دارو مشمول مجازات قاچاق کالای ممنوع دانسته شده است؛ بنابراین در مواردی که ارزش کالا بیش از 10 میلیون تومان باشد با توجه به مجازات آن می باید رسیدگی به بزه در دادسرا انجام شود. تعارض موجود بین دو مقرره مذکور که هر دو در یک تاریخ 1394/4/21 تصویب شده است چگونه قابل حل است؟ 2- با توجه به ذیل ماده 40 قانون مبارزه با مواد مخدر« هر کس عالما و عامدا... نسبت به ورود خرید فروش ساخت مصرف نگهداری یا صدور متادون اقدام نماید با رعایت تناسب و با توجه به مقدار مواد حسب مورد به مجازات های مقرر در ماده 5 قانون مبارزه با مواد مخدر محکوم خواهد شد.» و نیز ماده 41 این قانون اعلام می دارد:ساخت تولید خرید فروش ارسال نگهداری ورود صدور مصرف و حمل مواد ممنوع حسب مورد برای مصارف پزشکی تحقیقاتی و صنعتی با مجوز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از شمول این قانون مستثنی است.چنانچه یک مرکز درمان ترک اعتیاد داروی متادونی که از طریق وزارت بهداشت در اختیارش قرار گرفته را به صورت غیر مجاز در بازار آزاد به فروش برساند موضوع مشمول ماده 40 قانون مبارزه با مواد مخدر است و یا با توجه به ماده 41 قانون مذکور و نظر به ماهیت دارویی این قرص حکم آن را باید در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز جست و جو کرد؟ 3-نام داروی بوپرنورفین در ردیف 2 فهرست اقلام روانگردان ذکر شده و برای نگهداری؛ساخت و فروش اقلام موجود در فهرست سوم داروهای روانگردان طبق ماده 4 و 6 و 7 و 8 و 9 قانون مبارزه با روانگردان ها (پسیکوتروپ) مقررات خاصی وضع شده است آیا خرید فروش و نگهداری قرص یا آمپول بوپرنورفین مشمول قانون مبارزه با روانگردان هاست قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ؟ 4- چنانچه یک مرکز مجاز درمان ترک اعتیاد که دارای سهمیه ای معین جهت دریافت دارو از مراجع دولتی جهت عرضه بین بیماران است به صورت غیر مجاز میزان بیشتری از سهمیه مصوب خود داروی متادون و بوپرنورفین دریافت نماید آیا در عنوان اتهامی منتسب به مدیر این مرکز درمانی در فرضی کهداروهای مازاد بر سهمیه را با همان قیمت دولتی در اختیار بیماران خود قرار داده با حالتی که این داروها را در بازار آزاد به فروش رسانده تفاوتی وجود دارد؟
3
نظریه مشورتی شماره 97-51-1455 - مورخ 1398/04/19
4
نظریه مشورتی شماره 95-51-832 - مورخ 1395/05/25
5
نظریه مشورتی شماره ک 6911-861-89 - مورخ 1398/11/23
1-آیا تشدید تامین کیفری از ناحیه دادیار یا بازپرس در هر دو فرض منتهی به بازداشت یا عدم بازداشت نیازمند تایید دادستان می باشد یا خیر؟ 2-مرجع صالح رسیدگی به پرونده های قاچاق یا نگهداری و حمل کالای مجاز مشروط یا مشروط با مبلغ بیش از یکصد میلیون ریال چه مرجعی می باشد؟ 3-در صورت صدور قرار اناطه در دادسرا آیا از قرار تامین کیفری لغو اثر می گردد یا خیر؟ در صورت بازداشت بودن متهم تکلیف چه می باشد؟ 4-آیا امکان صدور برگ جلب سیار و نشر آگهی به صورت هم زمان امکان پذیر می باشد یا خیر./ع
6
نظریه مشورتی شماره 832-51-95 - مورخ 1395/05/25
پرونده هایی از گمرک باشماق و هنگ مرزی مریوان متسقر در مرز باشماق (گروهان مرزی باشماق) در حین بازرسی از خودروهای در حال ورود به کشور از سمت عراق بر روی پل مقداری مغز گردو کشف جهت رسیدگی به این شعبه ارسال که در مقابل صاحب کالا اظهار می¬دارد که کالا ایرانی بوده و از ایران به کشور عراق برده و مورد قبول واقع نشده که موقع برگشت توسط عوامل هنگ مرزی ویا عوامل گمرک توقیف می¬¬گردد که شعبه در خصوص ایرانی وخارجی بودن مغز گردو از موسسه تحقیقات تهیه و بذر و نهال کرج استعلام که در پاسخ موسسه اعلام نموده که در ارتباط با تعیین تکلیف از حیث تولید داخل بودن یا وارداتی بودن کالای مکشوفه مغز گردو که قابلیت استفاده به عنوان بذر ندارد مرجع تشخیص این موسسه نمی¬باشد و شعبه مجددا از طریق یگان کاشف از سازمان صنعت معدن وتجارت استان کردستان استعلام نموده که کارشناسان آن سازمان در نظریه کارشناسی بیان نموده¬اند با بررسی نمونه گردو (مغزگردو) اعلام می¬دارد به طور قطع ویقیین کالای مورد نظر ایرانی و از جنس گردوی نامرغوب می¬باشد در این چنین مواقعی تکلیف شعبه چیست.
ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

متن کامل ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.

ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز

متن کامل ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM