نشست قضایی شماره 1399-6713

نشست قضایی شماره 1399-6713

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-6713


کد نشست:
1399-6713

تاریخ برگزاری:
1397/06/20

برگزار شده توسط:
استان سمنان/ شهر سمنان

موضوع:
ابطال مزایده بر اساس آیین نامه اجرایی قانون تامین اجتماعی

پرسش:
بر فرض صلاحیت دادگاه در رسیدگی به این نوع دعاوی در صورتی که در آگهی مزایده تاریخ مزایده این گونه نوشته شده باشد (شنبه 21/6/97) در حالی که شنبه در شهریور ماه و نزدیک تاریخ فوق 17/6/97 است آیا می توان رای به ابطال مزایده بر اساس ماده 61 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی صادر کنیم؟

نظر هیئت عالی:
با توجه به آمره بودن مقررات ماده 61 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی مبنی بر لزوم تعیین روز و ساعت مزایده و این که تناقض بین تاریخ درج شده و روز تعیین موجبات تردید و ابهام در زمان برگزاری مزایده را فراهم می نماید؛ بنابراین از موجبات ابطال مزایده تلقی می گردد.

نظر اکثریت:
چون در ماده 61 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی بیان شده است روز و ساعت مزایده است و منظور از روز تاریخ است و نه این که فروش در یکی از ایام هفته برگزار شود و اگر تاریخ با قید این که چه روزی از هفته است نوشته شود در واقع اطلاعات کاملی از زمان برگزاری مزایده به خواننده داده می شود؛ بنابراین با وجود درج تاریخ مزایده در آگهی حتی اگر روز موعود با روز هفته ای که در تاریخ مزایده نوشته شده است منطبق نباشد ملاک همان روز تاریخ مزایده است و نه روزی از ایام هفته که در آگهی نوشته شده است.

نظر ابرازی:
چون در آگهی مزایده آمده است روز شنبه 21/6/97 اما در واقع هیچ شنبه ای در طول سال به تاریخ 21/6/97 نیست؛ بنابراین تناقض موجب خواهد شد که تاریخ برگزاری مزایده مردد شود و موجب ابطال آگهی مزایده خواهد شد.

مبحث:
آیین دادرسی مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 61 ـ در آگهی مزایده مال متقول باید نکات ذیل تصریح شود: الف ـ نوع اموال بازداشت شده و توصیف اجمالی آن. ب ـ روز و ساعت و محل فروش و ختم مزایده. پ ـ قیمتی که مزایده از آن شروع می شود.

مشاهده ماده 61 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 50 ـ بازداشت مال غیر منقول موجب بازداشت منابع آن نیست مگر اینکه مورد تقاضای اجراء بوده و اصل ملک در سایر دارایی بدهکار کفاف تادیه بدهی و هزینه اجرایی را ننموده و یا خود بدهکار رضایت به بازداشت منافع بدهد. تبصره ـ در صورتی که تقاضای بازداشت منافع از طرف اجراء نشده باشد از تاریخ بازداشت به بعد بدهکار حق انتقال منافع را زائد بر یکسال نخواهد داشت.

مشاهده ماده 50 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 60 ـ آگهی مزایده به قیمتی که ارزیاب سازمان یا کارشناس رسمی دادگستری(در صورت تجدید نظر) تعیین کرده است در یکی از روزنامه های محلی و در صورتی که در محل روزنامه منتشر نشود در یکی از جراید کثیر الانتشار مرکز منتشر خواهد شد.

مشاهده ماده 60 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 62 ـ در آگهی مزایده نسبت به مال غیر منقول باید نکات ذیل تصریح شود: الف ـ نام و نام خانوادگی مالک. ب ـ محل و حدود و توصیف اجمالی مال مورد مزایده. پ ـ تعیین اینکه در اجاره است یا نه و در صورت اول میزان اجاره بها و آخر مدت اجاره. ت ـ تعیین اینکه مال مورد مزایده ثبت شده است یا نه. ث ـ در صورتی که مال مورد مزایده در اجاره است یا اجاره بها واگذار می شود یا نه. ج ـ تصریح به آنکه تمام مال غیر منقول فروخته می شود و یا قسمتی از آن و توضیح اینکه مشاع است یا مفروز. چ ـ محل فروش و روز و ساعت شروع و ختم مزایده. ح ـ تذکر اینکه بدهی مربوط به آب لوله کشی و برق و تلفن و گاز اعم از حق انشعاب و یا حق اشتراک و مکالمه و مصرف در صورتی که مورد مزایده دارای آب و لوله کشی و برق و تلفن و گاز باشد و همچنین بدهی مالیات و عوارض شهرداری تا تاریخ واگذاری و انتقال اعم از اینکه رقم قطعی آنها معلوم شده باشد یا نشده باشد بعهده برنده مزایده است. تبصره ـ سازمانهای آب و برق و تلفن و شهرداری و سایر سازمانهای مربوط مکلفند نسبت به استعلام اجراء در مورد میزان بدهی مورد مزایده که از طریق شرکت کنندگان در مزایده بعمل خواهد آمد فورا پاسخ دهند.

مشاهده ماده 62 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 63 ـ روز مزایده را باید بطریقی در آگهی تعیین نمود که فاصله بین روز آخر آگهی مزایده و روز مزایده در مورد اموال منقول کمتر از هفت روز و در مورد اموال غیر منقول کمتر از چهارده روز نباشد.

مشاهده ماده 63 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 64 ـ علاوه بر انتشار اگهی مزایده در روزنامه باید آگهی بقدر کفایت به محل مال یا ملک مورد مزایده و در معابر بزرگ و اماکن عمومی و محل اجراء الصاق گردد. در صورت مراجعه مشتری اجراء باید قبل از مزایده اموال مورد مزایده را به او ارائه دهد.

مشاهده ماده 64 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 66 ـ در صورتی که آگهی فاقد یکی از نکات مندرج در مواد 61 و 62 باشد آگهی به دستور اجراء تجدید می شود.

مشاهده ماده 66 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 67 ـ چنانچه بدهکار بیمه بودن مال مورد مزایده را قبل از انتشار آگهی به اجراء اعلام نموده باشد باید مراتب در اگهی مزایده قید شود و هر گاه بیمه بودن مال پس از انتشار آگهی اعلام گردد موضوع در جلسه مزایده به اطلاع خریداران خواهد رسید. پس از انتقال مال مورد مزایده به برنده مراتب از طرف اجراء به بیمه گر نیز اعلام خواهد شد.

مشاهده ماده 67 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 68 ـ محل حراج در جائی خواهد بود که در مرئی و منظر عموم باشد و اجراء می تواند برای حراج محل مخصوص تعیین و تهیه کند و در صورت لزوم می تواند محل آن را تغییر دهد. تبصره ـ در صورت اقتضاء اجراء می تواند با موافقت بدهکار اموال بازداشت شده را در محل بازداشت بفروش برساند

مشاهده ماده 68 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 94 ـ پس از انقضاء ده روز از خاتمه یافتن مزایده اعم از اینکه مزایده راجع به مال منقول یا غیر منقول باشد و همچنین در صورتی که عملیات اجرایی منتهی به وصول وجه نقد از بدهکار شود دیگر هیچگونه شکایتی از اشخاص مسموع نیست.

مشاهده ماده 94 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 65 ـ آگهی فروش باید سه مرتبه با فاصله 15 روز انتشار یابد. بدهکار می تواند به هزینه خود آگهی مزبور را در همان روزنامه با رعایت ماده 63 این آییننامه منتشر نماید. تبصره ـ اموال منقولی که قیمت ارزیابی آنها بیش از یکصد هزار ریال (000/100 ریال) نباشد محتاج به انتشار اگهی در روزنامه نیست و فقط الصاق آگهی بشرح مذکور در ماده 64 کافی خواهد بود.

مشاهده ماده 65 آیین نامه اجرایی ماده 50 قانون تامین اجتماعی

ماده 50 ـ مطالبات سازمان بابت حق بیمه و خسارات تاخیر و جریمه های نقدی که ناشی از اجرای این قانون یا قوانین سابق بیمه های اجتماعی و قانون بیمه های اجتماعی روستائیان باشد همچنین هزینه های انجام شده طبق مواد 66 و 90 خسارات مذکور در مواد 98 و 100 این قانون در حکم مطالبات مستند به اسناد لازم الاجرا بوده و طبق مقررات مربوط به اجرای مفاد اسناد رسمی به وسیله مامورین اجرای سازمان قابل وصول می باشد. آیین نامه اجرائی این ماده حداکثر ظرف شش ماه از تاریخ تصویب این قانون از طرف سازمان تهیه و پس از تصویب وزارت رفاه اجتماعی و وزارت دادگستری به موقع اجراء گذارده خواهد شد. تا تصویب آیین نامه مزبور مقررات این ماده توسط مامورین اجرای احکام محاکم دادگستری براساس آیین نامه ماده 35 قانون بیمه های اجتماعی اجراء خواهد شد.

مشاهده ماده 50 قانون تامین اجتماعی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM