نشست قضایی شماره 1400-7957

نشست قضایی شماره 1400-7957

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1400-7957


کد نشست:
1400-7957

تاریخ برگزاری:
1398/03/28

برگزار شده توسط:
استان خراسان شمالی/ شهر راز

موضوع:
ورود به عنف به حریم منزل دیگری

پرسش:
در بزه ورود به عنف به منزل موضوع ماده 694 قانون تعزیرات مصوب 1375 آیا ورود به محدوده حریم خانه های روستایی که دارای دیوار و حصار نمی باشد ولی عرفا جزء حیاط و منزل محسوب می شود و داخل آن محدوده وسایل گذاشته شده است؛ آیا با ورود (با فرض سوء نیت) فردی بدون اذن و استجازه از مالک به این حریم و محدوده وقوع جرم مذکور متصور می باشد ؟

نظر هیئت عالی:
نظریه اقلیت قضات دادگستری شهرستان راز موجه و مورد تایید است. ضمنا اضافه می شود که شناسایی منزل (محل سکونت) بر اساس معیارهای عرفی و با توجه به اوضاع و احوال حاکم است.

نظر اکثریت:
برای تحقق این بزه باید سه مفهوم و عنصر منزل یا مسکن ورود و عنف یا تهدید با هم در نظر گرفته شود و صرف ورود به محدوده منزل دیگری بدون لحاظ معنای عنف که شامل وجود حداقل مانعی برای ورود است باید تفسیر شود یعنی باید برای ورود به منزل یا مسکن مانعی تحت هر عنوان (حصار یا پرچین دیوار و...) وجود داشته باشد و شخص متجاوز برای برداشتن مانع از اعمال خشن یا غیر عادی شود که عرفا عنف (زور) تلقی شود و اماکن عمومی که برای ورود به آن مانعی وجود ندارد مشمول عنوان منزل نمی شود. لذا صرف ورود به محدوده یا حریم منازل روستایی که تعدادی درخت و بشکه و لوازم گذاشته شده است ورود به عنف به منزل دیگری نمی باشد و شاید حداکثر با جمع مجموعه شرایط مقرر در ماده 691 ( داخل شدن به ملک دیگری) مشمول این ماده اخیر گردد.

نظر اقلیت:
نظر به اینکه از نظر عرفی و معنایی منظور از منزل محل سکنی است و خانه یا منزل شامل هر محل مسکونی اشغال شده بوسیله یک شخص است و اگر آن محدوده عرفا جزو منزل محسوب شود ورود بدون اجازه به آن جزو ماده محسوب و مالا جرم تلقی خواهد شد و لزوما دیوار و حصار و شرط الزامی تلقی شدن یک مکان به منزل نیست چرا که در بعضی مکانها از جمله منازل روستایی و عشایری دیوار و حصار ضرورت منطقه و عرف نمی باشد و چنانچه اقدام متجاوز با سایر شرایط جمع باشد مانند عنف یا تهدید و علم به منزل بودن جرم محقق است.

مبحث:
جزای اختصاصی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 694 ـ هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات از شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد و در صورتی که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آن ها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا شش سال محکوم می شوند.

مشاهده ماده 694 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی ـ تعزیرات

ماده 691 ـ از بین بردن بینایی چشم کسی که فقط یک چشم بینا دارد و چشم دیگرش نابینای مادرزادی بوده و یا در اثر علل غیرجنایی از بین رفته باشد موجب دیه کامل است لکن اگر چشم دیگرش را در اثر قصاص یا جنایتی که استحقاق دیه آن را داشته است از دست داده باشد دیه چشم بینا نصف دیه کامل می باشد.

مشاهده ماده 691 قانون مجازات اسلامی

ماده 694 ـ هرگاه در اثر بریدن یا از بین بردن بینی یا جنایت دیگری بویایی نیز از بین برود یا نقصان یابد هر جنایت دیه یا ارش جداگانه دارد.

مشاهده ماده 694 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM