نشست قضایی شماره 1398-6158

نشست قضایی شماره 1398-6158

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1398-6158


کد نشست:
1398-6158

تاریخ برگزاری:
1397/09/22

برگزار شده توسط:
استان خراسان رضوی/ شهر جغتای

موضوع:
نحوه رسیدگی قضایی و پرداخت دیه در صورت فوت مقصر حادثه

پرسش:
آیا با توجه به تبصره ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری رای وحدت رویه شماره 734 هیات عمومی دیوان عالی کشور در پرونده های تصادف لازم الاتباع خواهد بود؟ (در خصوص ارسال و یا عدم ارسال اولیه رونوشت پرونده تصادف جهت پرداخت دیه از دادسرا به صندوق تامین خسارات بدنی و یا اینکه مستقیم می بایست دردادگاه مطرح گردد)

نظر هیئت عالی:
در صورتی که راننده مقصر حادثه رانندگی فوت کند و پرونده در دادسرا منجر به قرار موقوفی تعقیب شود پرونده در اجرای تبصره ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 به دادگاه کیفری ارسال می شود و نیازی به تقدیم دادخواست ضرر و زیان نیست؛ دادگاه حسب تقاضای اولیاء دم حکم به پرداخت دیه از ماترک متوفی ( راننده مقصر) صادر می کند.

نظر اتفاقی:
در پاسخ به این سوال می بایست قایل به تفکیک شد :1- در خصوص پرونده هایی که مقصر حادثه و فرد غیر مقصر در تصادف فوت گردیده اند که مطابق ماده 36 قانون بیمه اجباری خسارات وارده به اشخاص ثالث صندوق تامین خسارات بدنی صندوق تامین می تواند دیه را پرداخت نماید. 2- در صورتی که فرد غیر مقصر فوت ننموده و یا اینکه صندوق از پرداخت استنکاف نمود مطابق تبصره ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری پرونده به دادگاه ارسال می گردد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 85 ـ در مواردی که دیه باید از بیت ‏المال پرداخت شود پس از اتخاذ تصمیم قانونی راجع به سایر جهات پرونده به دستور دادستان برای صدور حکم مقتضی به دادگاه ارسال می شود. تبصره 1 ـ حکم این ماده در مواردی که پرونده با قرار موقوفی تعقیب یا با هر تصمیم دیگری در دادسرا مختومه می شود اما باید نسبت به پرداخت دیه تعیین تکلیف شود نیز جاری است. (الحاقی 24/03/1394) تبصره 2 ـ در مواردی که مسئولیت پرداخت دیه متوجه عاقله است در صورت وجود دلیل کافی و با رعایت مقررات مربوط به احضار به وی اخطار می شود برای دفاع از خود حضور یابد پس از حضور موضوع برای وی تبیین و اظهارات او اخذ می شود. هیچ یک از الزامات و محدودیتهای مربوط به متهم در مورد عاقله قابل اعمال نیست. عدم حضور عاقله مانع از رسیدگی نیست. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 85 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 36 ـ مرور زمان دعاوی ناشی از بیمه دو سال است و ابتدای آن از تاریخ وقوع حادثه منشا دعوی خواهد بود لکن دعاوی که قبل از اجرای این قانون در محاکم طرح شده باشد مشمول این ماده نخواهد بود. این قانون که مشتمل بر سی و شش ماده است در جلسه هفتم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و شانزده به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

مشاهده ماده 36 قانون بیمه

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM